To je nám prekvapenie! Ruská Štátna duma: Koronavírus unikol z amerického laboratória
27 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Koronavírus spôsobujúci ochorenie Covid-19 mohol uniknúť z amerického biologického laboratória. Ruská vláda by mala nastoliť otázku zodpovednosti za únik vírusu. Vyhlásil to Vjačeslav Volodin, hovorca ruskej Štátnej dumy.


„Keďže klientske štáty USA mlčia a pôsobia skôr ako mŕtvychrobák, dá sa usudzovať,  že vírus unikol z jedného z laboratórií, ktoré USA zriadili po celom svete. Povedal podľa portálu tass.ru na zasadnutí Rady zákonodarcov Ruskej federácie Vjačeslav Volodin.
Zaujímavá výzva

Volodin vyzval USA, aby zastavili výskum, ktorý by mohol spôsobiť ďalšiu vlnu epidémie COVID-19. "A nech sa zamyslia nad tým, ako nahradiť všetkým krajinám straty, ktoré v súvislosti s pandémiou utrpeli. Vírus sa našiel vo Wu-chane. Čie je to však laboratórium? Je to americké laboratórium financované z Ameriky," poznamenal.

Volodin nevylúčil, že sa pracuje na modelovaní vírusu „a robia to Spojené štáty“. Ak sa takýto výskum nezastaví, svet „bude rukojemníkom inej podobnej situácie“, varoval.

(Medzititulky red. HD.)

Podľa odborníkov vírus unikol z laboratória vo Wu-chane. Nesúhlasia s tézou zoonózy z netopiera
Čínska Komunistická strana tvrdí, že nový koronavírus pochádza z trhu s morskými plodmi vo Wu-chane a rozšíril sa zo zvierat na ľudí. S touto tézou súhlasí aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO). Čoraz viac virológov považuje ohnisko na trhu vo... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová