Špaček: Prečo sme za vojenské zločiny zo Slovenska nevyhostili aj západných diplomatov?
27 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vyhostenie ruských diplomatov zo Slovenska vzbudzuje stále veľký rozruch. Tomáš Špaček zo vznikajúceho hnutia Republika sa však v statuse pýta, prečo Slovensko nepostupovalo rovnako aj v prípade Izraela, Spojených štátov, Francúzska či Veľkej Británie.


Podľa Špačka majú slovenskí politici dvojaký meter. Inak sa pozerajú na Rusko a inak na USA či iné západné štáty. V statuse na sociálnej sieti sa napríklad pýta, prečo Slovensko nezaujalo rovnaký postoj ako v prípade Ruska aj napríklad k Izraelu, USA, Veľkej Británii alebo Francúzsku.
Je to do očí bijúce pokrytectvo, ktorého je Slovensko vďaka tejto vláde súčasťou

„Prečo sme nevyhostili izraelských diplomatov, keď Izrael dokázateľne používal muníciu so zakázaným bielym fosforom v civilných, husto obývaných oblastiach? Prečo sme nevyhostili amerických diplomatov, keď Amíci spáchali teroristický čin, pri ktorom zavraždili na území tretieho štátu iránskeho veliteľa špeciálnych jednotiek? Prečo sme nevyhostili Britov a Francúzov, keď v roku 2018 bez mandátu OSN spolu s Američanmi zaútočili vyše stovkou rakiet na zvrchovanú Sýriu?“ pýta sa na úvod statusu Tomáš Špaček.

Vzápätí kladie ešte jednu otázku: „Prečo jedným tolerujeme všetky vojnové zločiny a druhých ideme sankcionovať už len pri najmenšom podozrení zo spáchania činu, ktorý sa úrovni vyššie zmienených ani len nepribližuje?“

&id=105272107629654

Špaček priznáva, že sa nechce stavať do role obhajcu Ruska. Nepovažuje sa ani za rusofila. Prekáža mu do očí bijúce pokrytectvo, ktorého je Slovensko aj vďaka tejto vláde súčasťou.

Kotleba: „Vyhostenie ruských diplomatov bol neskutočný škandál!“ ĽSNS píše veľvyslancovi
Marián Kotleba na Facebooku oznámil, že ĽSNS adresovala ruskému veľvyslancovi list. V liste vyjadrili pobúrenie nad vyhostením ruských diplomatov. Kotleba to označil za škandál. ĽSNS považuje konanie SR za prejav servilnosti voči USA a NATO. ... Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Petra Demková