Poľsko rieši bizarný prípad 124-ročného starčeka, ktorý zmizol
27 | 04 | 2021 I René Skalný

Poľský súd rieši skutočne kuriózny prípad. Vyhlásil totiž pátranie po najstaršom človeku sveta. Avšak muž, ktorý by sa tento rok dožil 124 rokov, je nezvestný už od druhej svetovej vojny. Aj  keď by sa mohlo zdať, že ide o vtip, úrady tvrdia, že konanie plní všetky zákonné aj procedurálne formality.


Ako informuje portál tvnoviny.sk s odvolaním sa na pôvodnú správu: "V Poľsku vyhlásili pátranie po najstaršom človeku na svete. Výzvu na hľadaniu Józefa Dybalu, ktorý by sa tento rok dožil 124 rokov, nechal zverejniť súd v meste Ostrów Wielkopolski v centrálnej časti krajiny." Píšu tamojšie médiá.

Háčik je v tom, že Dybala, narodený 23. januára 1897, je nezvestný už od druhej svetovej vojny. Odvtedy s ním príbuzní nie sú v žiadnom kontakte a nevedia, aký bol jeho osud.

Hoci znie celá vec dosť zvláštne, súd tvrdí, že zhodne s procedúrami stanovenými zákonom musí splniť všetky formality.

Najstarší muž na svete zomrel
Guinness World Records udelil 112-ročnému Japoncovi jeho titul začiatkom tohto mesiaca. Majiteľ titulu uviedol, že úsmev bol tajomstvom jeho dlhého života. Informuje DW. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Dominik Simon


Okresný súd preto vyzval nezvestného, aby sa do troch mesiacov prihlásil, inak ho pvyhlási za mŕtveho.

Dybalu, ktorý na začiatku vojny slúžil v radoch poľskej polície, internovali sovietske úrady po tom, čo Červená armáda obsadila východnú časť Poľska. Rodine poslal posledný odkaz s dátumom 23. december 1940, a to najpravdepodobnejšie z Moskvy.

Celú vec sa teraz rozhodol dotiahnuť do konca jeho syn, ktorý sa obrátil na súd, aby otca vyhlásil za mŕtveho. Stane sa tak do troch mesiacov, ak sa súdu neprihlási.

Najstarší hipsteri na svete majú dávno po osemdesiatke
Instagram je určený len pre mladých ľudí s krásnymi udržiavanými postavami? Robíte si “srandu”? Sociálne siete objavili aj seniori. Ponúkame výber najzábavnejších „granfluencerov“. Čítať ďalej
13 | 09 | 2020 | Ivan Brožík