Peteraj o Gombitovej: "Postihnutí ľudia sa za socializmu nesmeli ukazovať"
27 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Tí, ktorí s nostalgiou spomínajú na časy reálneho socializmu, by si asi občas mali pripomenúť, ako veľmi zasahovalo vtedajšie zriadenie do ľudských práv. Hoci bola "zdravá" Marika Gombitová (64) veľkou československou hviezdou, po tom, ako ochrnula, sa k nej vtedajšia garnitúra správala ako k "odpadu", píše portál Ahaonline.

Na nechutné praktiky zaspomínal textár Kamil Peteraj pre reláciu Zlaté časy. Dopodrobna vykreslil, čím všetkým si musela speváčka, ktorá je trvalo pripútaná na invalidný vozík, prejsť. Komunisti ju vraj diskriminovali práve preto, že bola postihnutá. Z toho dôvodu nechceli, aby vystúpila na podujatí Lýra. Lenže ona sama to netušila a zúčastnila sa niekoľkých generálok.

Čo má Kamil Peteraj, textár Gombitovej a Žbirku, spoločné s akciou Dobytkár?
Uznávaný textár a autor mnohých hitov ako Medulienka, Biely kvet či Horehornie - Kamil Peteraj stál pri zrode reklamnej agentúry ROKO. Jej šéf Peter Kuba je obvinený z prania špinavých peňazí v kauze Dobytkár. Momentálne je vo väzbe spolu s... Čítať ďalej
04 | 04 | 2021 | Timotej Dudka


"Keď sme sa dohodli, že príde na Lýru, tak tam vzniklo strašné dusno. Ľudia, ktorí boli za socializmu postihnutí, sa nesmeli ukazovať. Z toho dôvodu sa tam stalo, že okolo tretej, štvrtej oznámili, že jej vystúpenie nie je v dramaturgickom pláne. Lenže v tom pláne bolo jasne napísané, že Modus a Marika sú jeho súčasťou," zaspomínal textár.

"Všetci novinári sa vytratili, cítili, že bude prúser. Ja som sa v týchto prúseroch tiež párkrát v živote vykúpal. Nakoniec sme si svoje presadili. Nemohla mať žiadnu skúšku. Ja som sa na ňu pozeral a spýtal sa jej: Marika, zvládneš to? Nikdy nezabudnem na tie jej mrazivé oči. Odpovedala mi, nech sa nebojím. Pretože to nebola sranda, to sa možno zdá. Odobrala sa rovno na pódium a tam predviedla skvelý výkon," prezradil k vtedajšej vyhrotenej situácii Peteraj.

(Pozn. HD: Marika Gombitová nebola v pravom slova zmysle telesne postihnutá. Ochrnula v dôsledku poranení po ťažkej autonehode v roku 1980. Odvtedy je pripútaná k invalidnému vozíku.)

Zdena Studenková odhalila svoje kráľovstvo: Pozrite sa na ten luxus! (VIDEO)
27 | 04 | 2021 | Tibor Sipos