CNN odhaľuje: Najlepšie sa predáva strach. A čo bude v kurze po korone?
27 | 04 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Lea (The Epoch Times)


Vždy v ohnisku diania


Či už v čakárni na medzinárodných letiskách, alebo v biznis hoteloch na celom svete - CNN je najsledovanejším spravodajským programom, ktorý nepretržite beží na televíznych obrazovkách.


CNN bola založená pred 40 rokmi a už dlho je televíznym spravodajským kanálom číslo jeden v Spojených štátoch. Kanál v anglickom jazyku - CNN International pokrýva 212 krajín sveta.


Aj keď sa sledovanosť CNN sa po ére Donalda Trumpa výrazne prepadla, je nesporné, že stále má najväčší dosah v Európe, na Strednom východe, v Afrike a Latinskej Amerike.


Odhalenie: Vieme prečo „Big Pharma a EÚ bojujú proti Sputniku V.“ Ruskí vývojári zverejnili údaje o iných vakcínach
Vývojári Sputnika V poukázali na nebezpečnosť vRNA vakcín a dodali, že práve bezpečnosť vakcíny Sputnik V leží v žalúdku Európskej únii a Big Pharme, ktorí proti nemu usilovne bojujú Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Gabriel Matta

CNN je prenikla do povedomia na celom svete aj vďaka svojmu spravodajstvu z vojny v Iraku, bola vždy tam, kde sa niečo dialo. Inak tomu nebolo ani 11. septembra 2001, keď v New Yorku dve lietadlá narazili do „dvojičiek“. Zábery horiacich mrakodrapov obleteli celý svet. Ľudia boli doslova „prilepení“ k televíznym obrazovkám a sledovali naživo správy CNN.



Trump: „Fake News“

Imidž televíznej stanice však až taký jednoznačný nie je. Jedni ju chvália za rýchlosť a profesionálnu žurnalistiku, no bývalý americký prezident Donald Trump ju označil za „Fake News“.


Stanica oslovuje najvyšších predstaviteľov z oblasti politiky a podnikania. Je stále jedným z najdôležitejších spravodajských zdrojov pre vrcholových manažérov v Európe. Pre niektoré nemecké médiá je CNN dokonca modelom.



Nie je všetko zlato, čo sa blyští

Aký je však pohľad do zákulisia? Zasvätení by vedeli rozprávať. Pracovníčke  investigatívnej platformy „Project Veritas“ z USA sa podarilo skrytou kamerou zaznamenať rozhovory s technickým riaditeľom CNN. Ich obsah bol „výbušný“.


Bill Gates hovorí „nie“ prezradeniu patentu na vakcíny proti Covid-19
Bill Gates odmietol návrh na prezradenie patentov na vakcíny proti Covid-19. Neverí, že duševné vlastníctvo má niečo spoločné s vyčerpávajúcim globálnym úsilím udržať pandémiu na uzde, informuje portál RT. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Lukáš Leca

Twitter potom zablokoval Jamesa O'Keefa, šéfa projektu Veritas, po tom, čo zverejnil tri videoklipy tajne zaznamenaných rozhovorov. O'Keefe následne zažaloval Twitter  na Najvyššom súde v New Yorku.


Charlie Chester, technický riaditeľ CNN, si nedávno založil profil na zoznamovacej platforme Tinder. Začal sa stretávať so zdravotnou setričkou a v uvoľnenej atmosfére reštaurácie v New Jersey bez prikrášľovania jej veľa rozprával o CNN a o veciach z jej zákulisia. Zo zdravotnej sestričky sa však napokon „vykľula“ pracovníčka platformy „Project Veritas“, ktorá si rozhovory tajne natáčala.



Vymýšľanie historiek a špekulácie

V zaznamenaných videách Charlie Chester otvorene hovoril o tom, ako CNN pomáha 78-ročnému Joeovi Bidenovi vyzerať stále  sviežo a fit. "Myslím, že sme ho dostali cez toto volebné obdobie. Ukazovali by sme iba také jeho fotografie, ako behá, s okuliarmi pre pilotov, snažili sme, aby vyzeral podstatne mladšie,“ – prezradil okrem iného Chester.


Masové šírenie paniky. Rozumné diskusie nie sú sexi (Jason Isaac)
Komentár Jasona Isaaca (The Epoch Times) Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

A ako sa CNN správala k Bidenovmu protikandidátovi Donaldovi Trumpvi? „Vymýšľali sme rôzne historky, najmä o jeho zdravotnom stave, ktoré však neboli pravdivé, išlo o čistú propagandu.“ Ak si všimli, že Trumopvi sa triasla ruka, zvolali tím lekárov – špecialistov a vyprodukovali sa špekulácie o neurologických problémoch vtedajšieho prezidenta.



Nejde len o politickú agendu

Stanici CNN, ktorá patrí do divízie WarnerMedia spoločnosti AT&T, nejde len o jej politickú agendu, ale aj o divákov. V druhom videu, ktoré zverejnil Project Veritas, sa Chester podelil o to, čo Covid-19 znamená pre CNN .


CNN zobrazuje počet obetí na pravej strane televíznej obrazovky. „Nech čísla rastú. Prečo dnes počet nie je dosť vysoký? Ak sa čísla zvýšia, bude to vyzerať „lepšie“,“ – vyšiel so svojou pravdu von Chester.



Strach zvyšuje sledovanosť

A prečo je Covid-19 „hitom“ vo všetkých hodnoteniach? Odpoveď Chestera: „Je to o strachu. Strach zvyšuje sledovanosť!“


Diskriminácia očkovaných a neočkovaných. Nelegitímny zásah do základných práv
Pravicový politik SPD Johannes Fechner varuje pred diskrimináciou očkovaných a neočkovaných, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Ak kvóty nie sú dostatočne vysoké, potom zazvoní telefón z vedenia a povedia: „Čísla treba zdvihnúť.“



Jeden príbeh skončí, druhý sa začína

Príbeh korony sa raz skončí, ale Chester už odkryl ďalšie plány CNN: Ak sa na koronavírus zabudne, CNN upriami svoju pozornosť na nový globálny problém – klimatické zmeny.


To, čo CNN čoskoro ukáže divákom, budú pravdepodobne zábery topiacich sa grónskych ľadovcov, vychudnuté ľadové medvede a zvyšujúcu sa hladinu morí.


Klimatické zmeny sú jednou z najvýznamnejších tém, ktorým čelí aj  Bidenova vláda. A opäť platí, že CNN bude pri tom, uzatvára svoj komentár Lea pre The Epoch Times.


Uznávaný epidemiológ kritický voči vláde si vyslúžil „náhubok“ od vlastného zamestnávateľa
Nemeckí epidemiológovia Klaus Stöhr, bývalý zamestnanec Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), a Detlev Krüger poslali list frakčným predsedom CDU, SPD, FDP, zelených a ľavice. Ostro v ňom kritizovali incidenciu ako meradlo pre všetko, čo sa... Čítať ďalej
27 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová