Pellegrini: Babka môže byť na omši bez testu, no do obchodu ísť nemôže? Kde je logika? (VIDEO)
26 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Predlžovanie núdzové stavu vždy zdvihne politikov zo sedačiek. Najmä opozičných. Potvrdil to aj Peter Pellegrini v zostrihu z televíznej debaty, v ktorej naznačil aj niektoré nelogické rozhodnutia vlády.


Opozícia vytýka koalícii, že predlžovaním núdzového stavu zakrýva všetko možné. Najmä bráni tým, ktorí chcú proti nej vyjsť do ulíc protestovať. Šéf Hlasu-SD Pellegrini počas diskusnej relácie Na telo v TV Markíza vyjadril vážnu obavu, že vláda chce opäť predĺžiť núdzový stav.
Oficiálne by ste sa s hocikým stretnúť nemali, ale na terase s hocikým sedieť môžete?

„Myslím si, že na to nie je absolútne žiadny dôvod. Je to zlyhanie vlády, ktorá zase nedokázala ďalší mesiac prijať vlastný pandemický zákon pre zdravotníctvo,“ hovorí vo videu Pellegrini. Podľa neho chce vláda predĺžiť núdzový stav farizejsky spôsobom. Predĺžia núdzový tak, že aby o tom parlament do 20 dní nerozhodol, tak či tak sa o 20 dní skončí. „To znamená, že si to spravia už úplne bez rozhodnutia parlamentu, takže neviem, na čo to potrebujú,“ pýta sa Pellegrini.

„Na Slovensku by ste sa oficiálne nemali stretnúť s hocikým, ale na terase v reštaurácii môžete sedieť s hocikým," poukazuje šéf Hlasu-SD na divné rozhodnutia vlády. „Vítam, že sa otvorili bohoslužby aj kostoly. A som tomu veľmi rád, lebo ľudia už po tom túžili. Len sa pýtam, keď do kostola nepotrebujete test, hoci tam budete asi hodinku a pol na svätej omši, tak keď tá istá babka ide potom po omši kúpiť vnúčikovi topánky do malej predajne s detskou obuvou, tam už potrebuje 7-dňový test. No tak mi toto vysvetlite,“ končí Peter Pellegrini video naozaj logickou otázkou.



Pellegrini: Teraz je pravý moment, aby štát ukázal vďaku ľuďom na Slovensku (VIDEO)
Peter Pellegrini a jeho Hlas-SD navrhujú vláde, aby dala všetkým nezaopatreným deťom jednorazový príspevok 300 eur. Návrh zdôvodnil šéf strany vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik