Klaus sa hanbí za Česko štekajúce na Rusko ako "ratlík na poriadneho psa"
25 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Je to len pár dní, odkedy sa bývalý český prezident Václav Klaus vyjadril k útoku vo Vrběticiach, ktorý označil za "vykonštruovaný problém opozície" a vyhlásil, že ak by voľby znovu vyhral Donald Trump, nič také by sa nestalo. Portál Blesk následne vydal rozhovor, v ktorom uviedol, že za správanie Česka voči Rusku sa vraj hanbí, píše Refresher.cz.


Klaus už vo svojom osobnom vyjadrení spochybňoval útok ruských agentov a jeho slová pripomenul práve aj v rozhovore pre Blesk. "Ja myslím, že tá podstata toho problému je obria, bohužiaľ nešťastná výpoveď o našej krajine. O správaní našej krajiny, o absencii našej zahraničnej politiky, o neuveriteľnom neporiadku, ktorý u nás vládne. O vtipnosti toho, ako fungujú naše bezpečnostné služby," uviedol a zároveň si rýpol do nového ministra zahraničia Jakuba Kulhánka (ČSSD), ktorý je podľa neho "juniorný človek, o ktorom nikdy nikto nič nepočul".


Bývalý prezident tiež vyhlásil, že sa hanbí za Česko a nechápe, čo si to dovoľuje "štekať" na Rusko. "To je zásadná vec, je to taký ratlík, ktorý šteká na poriadneho psa. (...) My, teda ratlík, štekáme na Rusko, pretože si myslíme, že máme za sebou mocné USA a NATO. Myslím, že to je trošku hlúpa politika," vyhlásil.

"A to, že štekajú na jednu zo svetových veľmocí, je niečo, za čo sa hanbím a čo ma deprimuje, aby som sa v tejto krajine vôbec pokúšal ešte niečo robiť," uviedol Klaus s tým, že Česku chýba zahraničná politika  "Zahraničnú politiku dostávajú druhoradí politici, zahraničná politika politických lídrov v podstate nezaujíma, tí sa zaoberajú politikou domácou a tá zahraničná je väčšinou len ľahký výkrik tým či oným smerom," dodal pre Blesk.

Exprezident Klaus: "Vraciame sa do 50-tych rokov, vláda nás drží v strachu!"
Spochybňovať oficiálnu, aj keď pomerne nelogickú úlohu ruských agentov v kauze výbuchu v českých Vrběticiach sa nevypláca. V lepšom prípade môžete byť ľahko označený za konšpirátora, v tom horšom - priamo za nepriateľa republiky.... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | René Skalný