Poďme vyhostiť my ich. V referende. V predčasných voľbách, agituje Ľuboš Blaha
24 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Podpredseda Smeru-SD sa vo štvrtok pochválil, že ruskému veľvyslancovi napísal otvorený list, v ktorom sa mu za Slovensko ospravedlňoval. Teraz sa Ľuboš Blaha na sociálnej sieti chváli nielen odpoveďou od neho, ale aj tým, že jeho strany už vyzbierala viac ako pol milióna podpisov.


Strana Smer-SD sa postavila do prvého šíku nielen za zbieranie podpisov na referendum o predčasných voľbách, ale aj za obranu všetkého ruského, na čo sa u nás v ostatnom čase útočilo. Teda napríklad na vakcínu Sputnik, cvičenia ruských vojsk na ukrajinských hraniciach či „pochopiteľnom“ vyhostení ruských diplomatov zo Slovenska. Ľuboš Blaha sa v statuse chváli aj tým, že jeho „otvorený list mal veľký ohlas a ruský veľvyslanec nám vyjadruje veľkú vďaku za to, že sme ostali priatelia ruského národa aj v tomto ťažkom období“.
Čím skôr sa tejto nesvojprávnej vlády zbavíme, tým skôr bude na Slovensku lepšie

„Svoj list adresuje mne, ale niet pochýb, že jeho odkaz patrí vám všetkým, ktorí ste sa k môjmu včerajšiemu otvorenému listu pripojili. Za jednu hodinu to bolo 10-tisíc ľudí a ďalšie tisíce neustále pribúdajú. Slovensko ukázalo, že Rusko je náš priateľ,“ píše v úvode nadšený Blaha a dodáva, že pán veľvyslanec nám odkazuje, že si veľmi váži náš postoj k ruskému ľudu, našu túžbu zachovať historickú pravdu a vyjadriť objektívny pohľad na udalosti, ktoré sa dejú v súčasnosti. „V Rusku je počuť náš hlas. Hlas drvivej väčšiny slovenského národa, ktorá chce s Ruskou federáciou rozvíjať čo najlepšie vzťahy a odmieta primitívne gestá Hegerovej bábkovej vlády. Rusko nám nič zlé neurobilo - naopak, pomohlo nám so Sputnikom. Je gaunerské, ako sa im Hegerova vláda oplatila,“ konštatuje podpredseda Smeru-SD smerom k novému premiérovi.



„Čím skôr sa tejto nesvojprávnej vlády zbavíme, tým skôr na Slovensku prestanú umierať ľudia, tým skôr sa zbavíme experimentu na ľuďoch s povinným testovaním, tým skôr začne štát sociálne pomáhať ľuďom a tým skôr sa Slovensko zbaví nenávisti a rusofóbie a obnoví priateľské vzťahy s našimi bratskými slovanskými národmi,“ agituje vo svojom statuse Ľuboš Blaha, ktorý sa nezabudol pochváliť, že už vyzbierali cez 500 tisíc podpisov. „Toto je tá najkrajšia odpoveď na nenávisť zo strany vlády. Takto to cítia Slováci. Vojnoví štváči vo vláde chcú bez akýchkoľvek dôvodov vyhostiť troch ruských diplomatov. Poďme vyhostiť my ich. V referende. V predčasných voľbách,“ píše v samom závere Ľuboš Blaha a dodáva? „Spoločne zvíťazíme. Za ľudí, za Slovensko, za mier! Ďakujeme!“

Hanbíme sa za slovenskú vládu a za jej nevraživosť voči Rusku, odkazuje Blaha do Moskvy
Slovensko, po vzoru Česka a na znak solidarity s ním, vyhostilo troch ruských diplomatov. Prirodzene, takýto „bezprecedentný“ krok nemohol zostať bez odozvy Ľuboša Blahu. Ten ruskému veľvyslancovi poslal ospravedlňujúci otvorený... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik