Naša vláda svojím krokom Slovensko vykopla od rokovacieho stola s Ruskom, konštatuje Taraba
24 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

S vyhostením troch ruských diplomatov zo Slovenska zrejme súhlasí iba hŕstka proamerických politikov. Medzi nich rozhodne nepatrí poslanec Tomáš Taraba, ktorý tento krok našej vlády kritizuje.


Tomáš Taraba na sociálnej sieti vôbec neskrýva rozhorčenie z kroku našej vlády, ktoré môže mať pre Slovensko vážnejšie dôsledky, než aké si niektorí dokážu predstaviť. V statuse sa však pýta aj to, kedy sme vlastne prišli na to, že máme na Slovensku diplomatov ruských tajných agentov.
Premiér Heger a minister Korčok dĺžia Slovákom viaceré odpovede

„Z vyhostenia ruských „agentov“ sa teší V. Remišová, ktorá sa preslávila tlačovkou o krabičkách, cez ktoré nás mali agenti cudzích tajných služieb odpočúvať,“ pichá do osieho hniezda Taraba a dodáva: „Mohla by sa po roku táto odborníčka na všetko postaviť pred mikrofóny a oboznámiť nás o tom, ako sa táto jej krabičková kauza vyvíja, nech sa pobavíme. Ona keď počuje slovo „agent“ sa očividne dostáva do nálady.“



V každom prípade, podľa Tarabu, ak takíto politici hovoria o agentoch, určite to vytvára v Rusku „veľký strach“. „Naďalej však premiér Heger a minister Korčok dĺžia Slovákom odpovede: Kedy ste prišli na to, že ruskí diplomati sú agenti? Prišli ste na to až tento týždeň? Alebo ste na to už prišli v minulosti? Ak v minulosti, prečo ste v minulosti nekonali?“ pýta sa Taraba, ktorý nechápe, prečo sa čakalo až na výzvu z Českej republiky. „Na ktorú sa, okrem Vás, očividne žiaden iný štát neponáhľa reagovať, čím ste Slovensko len vykopli od rokovacieho stola s Ruskom, a toto miesto zaujmú Maďari a iné štáty ešte viac ako doposiaľ,“ končí svoj krátky status Tomáš Taraba.

Taraba: Kvôli Korčokovi a tejto vláde Slovensko nedokáže v EÚ nič presadiť
03 | 04 | 2021 | editor01hd