Zázrak! Plošné testovanie končí, tvrdí minister
23 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Drvivá väčšina Slovákov musí už mesiace podstupovať týždeň čo týždeň testy na Covid. Preukázať sa negatívnym výsledkom nie starším ako sedem dní sa musia v práci, na úradoch, na pošte, v obchode. Ale to už konečne končí. Nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský v rozhovore pre Denník N uviedol, že plošné testovania sa už robiť nebudú.


Lengvarský uvádza, že vychádzal z odporúčania odborníkov, podľa ktorých sú ďalšie kolá plošného antigénového testovania zbytočné. Namiesto toho chce využiť dostupné dáta a podľa nich sledovať ohniská, píše portál startitup.sk.

Ak sa niekde na Slovensku objaví ohnisko nákazy koronavírusom, bude sa testovať štandardnými PCR testami.

Pripravujú sa dokonca aj o testy odpadových vôd. Častice vírusu je totiž možné nájsť aj v nej, keďže sa z tela vylučujú. A testy dokážu vytrasovať zdroj nákazy dokonca k jednotlivým panelákom.

Košice: Tretina z testovaných prekonala COVID-19, nemusela o tom vedieť
Na prítomnosť protilátok proti ochoreniu COVID-19 sa od pondelka (19. 4.) prišlo na košický magistrát bezplatne otestovať už viac ako 2000 záujemcov. Väčšinu z nich tvorili obyvatelia metropoly východu, informoval hovorca mesta Košice Vladimír... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | tasr

Čakáreň tiež čakajú zmeny

Zmeniť by sa mala aj čakáreň na očkovanie. Po novom má byť prístupná pre všetkých ľudí od 18 rokov. "Na Slovensko má prísť veľký počet vakcín, vďaka ktorému by sme mohli do konca júna zaočkovať každého človeka na Slovensku, ktorý o to prejaví záujem," hovorí minister.

Odborníci štátu odporučili začať používať aj Sputnik. Minister si však chce počkať na výsledky z laboratória. Obáva sa toho, že by ruská vakcína mohla mať rovnaké účinky ako Johnson&Johnson a AstraZeneca. Je to totiž takisto vektorová vakcína.

Škandál: Daniel Lipšic kašle na vládne nariadenia o respirátore. U holiča sedel „na ostro“!
O tom, že si mnohí politici robia z vládnych nariadení trhací kalendár sme si už zvykli, ale že to spraví aj nový špeciálny prokurátor? O tom, ako sa zachoval Daniel Lipšic u holiča priniesol informáciu na sociálnej sieti... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik