Iza Bela: Nie je mysliteľné, aby menšie percento ľudí hovorilo za väčšinu národa
23 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovensko od včera žije okrem iného i vyhostením troch ruských diplomatov, s čím súhlasili aj všetci traja najvyšší ústavní činitelia. Mnohí bežní ľudia ale nie. Patrí medzi nich aj Iza Bela, ktorá na svojom facebookovom profile píše prezidentke, čo si o nej a jej rozhodnutí myslí.


Nielen ľavicoví politici, ale aj mnohí Slováci sú presvedčení, že vyhostenie troch ruských diplomatov zo Slovenska nie je ani tak ak súdržnosti s Českom, ale podriadenie sa záujmom USA. Iza Bela vo svojom statuse vyčíta prezidentke, že nehovorí v mene všetkých Slovákov, pretože vo voľbách jej dalo hlas iba 25 % z nich aj jej percentuálna dôveryhodnosť v prieskumoch je otázna.
Už sme, ako Slovensko, po roku vládnutia tejto vlády úplní matematickí analfabeti?

Pani Prezidentka, to za koho hovoríte, za samú seba, alebo tých, ktorí vám píšu všetky vaše čítané prejavy? Uvedomte si už konečne jednu dôležitú vec a to tú, že vy ste prezidentské voľby nevyhrali v 2019 s plnou účasťou voličov, ktorí sa týchto volieb zúčastnili a jednej zhode vám všetci občania hodili svoj voličský hlas práve vám. Ak dobre pamätám, tak to bolo úplne inak,“ píše v úvode svojho statusu Iza Bela a vzápätí hlave štátu pripomína, že ju zvolilo cca 25 % voličov. „Čiže zvyšná časť, 75 %, vám tú dôveru nedala, nakoľko jedna skupina z týchto voličov dala svoje hlasy kandidátovi Šefčovičovi, a tá zvyšná skupina voličov sa týchto prezidentských volieb nezúčastnila. Čo znamená, že taktiež vám nedala svoju dôveru,“ konštatuje Iza Bela, ktorá chce dať prezidentke do pozornosti ešte jednu skutočnosť.

„Už nemáte vo verejnosti cez 70 % dôveru, ako vám predtým agentúry zámerne navyšovali, ale pár dní dozadu boli dosť už nízke, i keď ste boli stále na prvom mieste medzi politikmi v dôveryhodnosti. Predsa nie je mysliteľné, aby menšie percento ľudí hovorilo za väčšinu národa. Alebo už sme ako Slovensko po roku vládnutia tejto vlády matematickí analfabeti, prepáčte mi za tento výraz, ale číslo 25 % nie je viac ako 75 % voličov, ktoré porovnávam s prezidentskými voľbami,“ píše ďalej vo svojom zamyslení Iza Bela a dodáva, že ak sa posledný prieskum prezidentkinej dôveryhodnosti blížil len k 50 %, potom by malo prísť skôr neutrálnemu postoju.

Iza Bela: Táto diletantská vláda má k odbornosti tak ďaleko, ako je z mesiaca na Mars
Súčasná koalícia sľubovala zmenu. Zrejme aj prišla, ale k horšiemu, a preto jej už teraz viac ako 80 percent ľudí nedôveruje. Kritiku si vláda vyslúžila aj od ženy, ktorá píše na facebookovom profile Iza Bela. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Komu sme ešte, okrem Česka, vyjadrili vyhostením ruských diplomatov solidaritu?

„Týmto vašim dnešným vyjadrením nám Slovákom dávate opäť jasne najavo, že vás vôbec, ale vôbec nezaujíma názor nás občanov a idete proti nemu. Nebolo to prvýkrát, čo ste takto postupovali. Taktiež sa pýtam, komu sme ešte okrem Česka vyjadrili solidaritu, ako vy tvrdíte? Prečo ste neboli konkrétna a nemenovali, kto ďalší?“ pýta sa našej hlavy štátu Iza Bela, ktorá vraj bude zvedavá, či sa Zuzana Čaputová v zime, keď Rusko nedaj bože uzavrie kohútiky ropy a zemného plynu, dokáže postaviť pred ľudí a čo im na to povie.



„Už sme tu také niečo mali na Slovensku a v EÚ, krízu s plynom presne kvôli Ukrajine, keďže si neplnila záväzky voči Rusku. A najhoršie na tom bolo to, že Ukrajina si prisvojovala v tom období náš plyn. A my sme boli ako štát bez dodávok a išli sme v utlmenom režime zo zásobníkov plynu,“ pripomína Iza Bela prezidentke zložité časy z roku 2009. „Veľa Slovákov v tom období môže ďakovať Robertovi Ficovi, ktorý bol vtedy premiér Slovenska a vyrokoval na stretnutí s Putinom dohodu,“ končí Iza Bela svoj status adresovaný prezidentke a jej podpore vyhostiť troch ruských diplomatov zo Slovenska.

Iza Bela: Moriak Matovič svojou pýchou dostal Slovákov na kolená a zničil čo tu fungovalo
Pred voľbami 29. februára minulého roka viacerí politici upozorňovali, čo nastane v prípade, keď sa dostanú k moci pravicové liberálne strany. Sú tu a výsledok vidíme. Svoj názor na celú situáciu napísala vo svojom statuse aj žena pod facebookovým... Čítať ďalej
06 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik