Hlina: "Vašečka robí platené prednášky o šťastnom manželstve, hoci má sestry rozvedené. Toto farizejstvo ničí"
23 | 04 | 2021 I Michal Filek

Poslanec Richard Vašečka patrí ku konzervatívcom nonplus ultra. V minulosti mal spory s expredsedom KDH Alojzom Hlinom, okrem iného aj o pravosť viery. Spor, ako sa zdá, neskončil. Hlina si všimol, že Vašečka usporadúva platené prednášky o šťastnom manželstve. A zarazilo ho, že jeho dve sestry sú rozvedené. "Ak by sa to stalo v mojej rodine, určite by som  nepredával kurzy s receptom na šťastné manželstvo, lebo je zjavné, že ho neviem," napísal. 



"Kúpili by ste knihu od autora, ktorý by bol nejaký hochštaplerský povaľač bez peňazí s názvom: Ako byť úspešný- Ako sa stať milionárom? Asi nie, či?" začal svoj status bývalý politik.




Zdroj: facebook Alojza Hlinu




Táto doba, podľa neho, umožňuje ľuďom, ktorých "recept" na šťastný život, či manželstvo nefunguje, písať o tom knihy, či robiť o tom dokonca platené prednášky. V týždenníku Plus 7 dní si totiž všimol  zaujímavý článok o poslancovi premiérskej strany, Richardovi Vašečkovi, ako robí platené prednášky o šťastnom manželstve, za super cenu 24, 99 Eur. No nekúp to!

Vašečkove táraniny


"Nie som si istý, či poslanec môže robiť takúto zárobkovú činnosť, ale viac zaujímavé sú iné skutočnosti. Tento poslanec je šéfom výboru pre školstvo. Nie je to žiadna akademická autorita, žiadny profesor, žiadne články v Science. Iba autor skompilovaných výrokov cirkevných autorít, doplnených o “vašečkovské” táraniny. Na Slovensku je to možné, u nás je vzdelanie "vysoko" cenené."



Richard Vašečka. Zdroj: facebook Alojza Hlinu




Tento poslanec rozdáva platené rozumy o receptoch na šťastné manželstvo. Dokonca o tom napísal aj knihu. Len problém je, že ten "jeho recept" nefunguje. Píše Hlina.


"Ak by som mal recept na šťastné manželstvo, najskôr by som ho prezradil, aplikoval, odskúšal v rodine. Viem, že na tom nič nie je, ale ak sa už tvárim ako "guru" povolaný priamo Pánom Bohom, tak nepredávam aušus, ako podomový predajca hrncov. Vašečkove dve sestry sú rozvedené. Áno to sa stáva, ja z toho vedu nerobím. Ale ak by sa to stalo v mojej rodine, určite by som potom nepredával kurzy s receptom na šťastné manželstvo, lebo je zjavné, že ho neviem, ak ten môj recept nezafungoval v mojej rodine."



Na záver Alojz Hlina dodáva: "Ale to som ja, neautentický kresťan, ako ma označil Vašečka. U tých autentických je to v poriadku. Toto farizejstvo, pokrytectvo a faloš ničí. Konzervativizmus na Slovensku."


Poslankyňa Tabak terčom posmechu! Za rozvoľňovanie vraj môžeme vďačiť jej...
Súčasná kríza plodí rôznych samozvaných "hrdinov". Prostoduchá poslankyňa sa na sociálnej sieti nechala počuť, že práve jej vďačíme za uvoľňovanie protipandemických opatrení. Na fitness centrá vraj "klopala toľko, až kým... Čítať ďalej
23 | 04 | 2021 | René Skalný