Blaha: George Soros je predátorské monštrum, ktorý nakradol a podvodmi získal obrovské milióny (VIDEO)
23 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Kúpa denníka SME spoločnosťou amerického multimilionára Georgea Sorosa pohla žlčou najmä politikom v strane Smer-SD. Tí mu dokonca venovali značnú časť ich tlačovej besedy. Veľmi aktívny v nej bol aj Ľuboš Blaha, ktorý si svoju reč umiestnil aj na sociálnu sieť.


George Soros je pre ľavičiarsky orientovaný Smer-SD ako červené súkno pre býka. Ostatne, slová, ktoré na tlačovej besede o ňom vyslovil podpredseda strany Ľuboš Blaha to len dokresľujú. Podľa neho sú ich výhrady proti Sorosovi plne legitímne.
Soros je americký oligarcha, ktorý robí politiku cez svoje „špinavé“ peniaze

„Dlhodobo upozorňujeme nielen my, ale aj rôzne iné ľavicové hnutia po celom svete, že je veľmi nezdravé, pokiaľ v demokratických spoločnostiach ovládajú médiá a mimovládny sektor oligarchovia. Teda mimoriadne bohatí ľudia, ktorí takýmto spôsobom presadzujú svoj politický vplyv. Žiaľ, je to aj na Slovensku, kde prakticky všetky väčšie médiá vlastnia buď finančné skupiny, nadnárodné spoločnosti, alebo najnovšie priamo firma Georgea Sorosa,“ hovorí v úvode videa Ľuboš Blaha, podľa ktorého je to krásny symbol, že na Slovensku sa vytráca demokracia. „George Soros nám neprekáža preto, že má svoje názory, ale preto, že je za ne ochotný zaplatiť milióny až miliardy a je ochotný vstupovať do politiky,“ konštatuje podpredseda Smeru-SD.

„Pokiaľ by si na Slovensku založil politickú stranu, pokiaľ by si vytvoril stranu otvorenej spoločnosti nech sa páči, ale pokiaľ chce nepriamo vstupovať do politiky tým, že si kúpi médiá, a potom sa bude tváriť že je nezávislý a proslovenský, ale bude presadzovať myšlienky, ktoré sú čisto neoliberálne, pravicové a čisto promigračné, tak je to veľké nebezpečenstvo pre celú slovenskú spoločnosť,“ vysvetľuje Blaha, podľa ktorého je George Soros v prvom rade americký oligarcha, ktorý financuje politické strany a robí politiku cez svoje peniaze. „Som veľmi zvedavý, či denník SME nebude písať presne tie isté veci, ktoré potrebuje americká administratíva aby boli písané na Slovensku,“ hovorí Blaha.

Vyhlasuje Fico Sorosovi otvorenú vojnu? Vraj tu nemá čo robiť!
Bývalý premiér Robert Fico dnes zaujal neobvykle rázne stanovisko. Otvorene kritizuje jednostrannosť médií, exprezidenta Kisku, ako aj protivládne protesty a zmenu vlády po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Pojítkom medzi všetkými... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | René Skalný / TASR

On nezbohatol ako to býva v americkom sne, on jednoducho kradol a podvádzal

„George Soros sa pokúsil cez svoje mimovládky ovplyvniť aj politické procesy v Gruzínsku, počas farebnej revolúcie, v Macedónsku, počas nepokojov v tejto krajine, v Maďarsku či v Rumunsku, ale snažil sa cez svoje peniaze, a išlo o milióny eur, financovať aj kampane do európskych volieb, do európskeho parlamentu. A to nehovorím ja, ale hovoril to Richard Sulík ešte pred niekoľkými rokmi vo svojom slávnom blogu, kde presne vyčíslil, koľko dával George Soros do politickej kampane proti stranám, ktoré kritizovali migráciu v roku 2014, keď boli voľby do európskeho parlamentu,“ pokračuje podpredseda Smeru-SD poukazovaním na osobu amerického miliardára.

„Soros zasahoval aj do iných prevratov a farebných revolúcií, najznámejší je ukrajinský štátny prevrat, ale aj ten, o ktorý sa pokúsili ľudia z opozície na Slovensku proti vláde Roberta Fica, keď zneužívali vraždu Jána Kuciaka. George Soros nie je len obyčajný podnikateľ, ale jeden najznámejší finančný podvodník. On nezbohatol, ako to býva v americkom sne, on jednoducho kradol a podvádzal. On vyvolával ekonomické a menové krízy, však on skoro položil britskú libru. On vyvolal východoázijskú krízu aby na tom zbohatol. Takéto predátorské monštrum je George Soros a on sa dnes hrá na filantropa,“ hovorí Blaha, podľa ktorého Soros nakradol a podvodmi získal obrovské milióny, aby potom nejaké omrvinky hádzal na mimovládky, ktoré majú robiť štátne prevraty v niektorých krajinách.

Blaha: Denník SME sa už nemusí tváriť, že je nezávislý. Môže sa zmeniť na "SME Soros"
Na oznámení, že denník SME kupuje fond amerického miliardára Georga Sorosa, sa zabáva podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Na sociálnej sieti tomu venoval status pretkaný typickým blahovským humorom. Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

George Soros nie je zlo, on je podvodník a nebezpečný je pre slovenské záujmy

Podľa Blahu má Soros veľmi vyhranené politické názory a je ich povinnosťou na ne upozorniť. „Soros je tvrdý pravičiar v ekonomike, ale je veľmi aktívny aj v geopolitických otázkach. Protiruský postoj preukázal aj na Ukrajine, keď podporoval majdan a ešte predtým aj farebnú revolúciu, ktorá bola namierená proti ruským vplyvom v tejto krajine. Prostredníctvom denníka SME bude celkom jasne presadzovať protiruský sentiment,“ je presvedčený Ľuboš Blaha. „George Soros pral peniaze v Panama papers, to sú fakty, a takýto človek dnes bude vlastniť denník SME. Tento človek zneužíval ľudí, vyvolával krízy a takto zarobené špinavé peniaze dnes budú vo výplatných páskach našich slávnych redaktorov ako je pán Schutz a pani Hanzelová. Ja im naozaj srdečne, naozaj úžasné,“ hovorí ironicky podpredseda Smeru-SD.



„Pamätám si výrok Václava Klausa, ktorý povedal, že Soros je zlo. Ja nebudem hovoriť, že je zlo, ja považujem jeho oligarchický vplyv za nebezpečný. Poctivo som prečítal jeho knihy, a aj som s nimi pracoval, takže viem, že tento človek je podvodník a je veľmi nebezpečný pre slovenské národné záujmy,“ skončil Ľuboš Blaha nielen svoja vystúpenie na tlačovke, ale zároveň aj video.

Je to dokázane! Soros financuje Radu Európy a zabezpečuje si tak vplyv a moc (Grégor Puppinck)
George Soros cez Nadáciu otvorenej spoločnosti (Open society foundation - OSF) a Bill Gates cez Microsoft financujú Radu Európy. Na základe nezvratných dôkazov sa o tom vyjadril Riaditeľ Európskeho strediska pre právo a spravodlivosť, doktor práv... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič