Zneužíva Marian Kotleba dieťa na politickú propagandu? (VIDEO)
22 | 04 | 2021 I René Skalný

Sociálnymi sieťami koluje video predsedu ĽSNS, ktoré vyvoláva rozporuplné reakcie. Marian Kotleba sa voličom prihovára zo štylizovanej oslavy svojho maloletého syna. Akciu v podstate zneužil na štvorminútovú obhajobu svojej osoby ako aj propagáciu strany.


Ako to už na Slovensku býva, výstupy politikov spravidla rozdeľujú spoločnosť na dva znepriatelené tábory. Kým jedna časť nekritických fanúšikov svojim favoritom prepáči prakticky čokoľvek, nájdu sa aj ľudia, ktorí takúto formu propagácie považujú za vyslovene nevkusnú.

V (politickom) marketingu býva nepísaným pravidlom, že použitie detí v rámci reklamy je v slušnej spoločnosti tabu. Nehovoriac o tom, že odhalenie súkromia a totožnosti maloletého syna Mariana Kotlebu, (ktorého otec, či chceme alebo nie - určite rozdeľuje spoločnosť) je prinajmenšom nezodpovedné. Prinajmenšom z rodičovského hľadiska.

Kotleba uniesol vlastného syna. Jeho exmanželka avizuje: Začne sa tvrdý boj!
Bývalá manželka Mariana Kotlebu v Egypte zburcovala slovenskú ambasádu aj miestnu políciu. Tvrdí, že jej exmanžel vzal ich syna Ľudovíta a mieri s ním bez jej súhlasu na Slovensko. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková




Fanatickým odporcom politiky Mariana Kotlebu totiž len ťažko niekto vysvetlí, že deti nemôžu za chyby svojich rodičov. A aj iné deti dokážu byť v kolektíve kruté. Tak či onak - spomínané video nie je len akýmsi letmým pohľadom do súkromia opozičného politika.

Nesie znaky profesionálnej produkcie (strih, dynamický obraz kamery a pod.), pritom ani zdanlivá "oslava" nepôsobí nejakým zvlášť spontánnym dojmom. Jediným hosťom (alebo skôr hlavnou hviezdou?) čudnej slávnosti je samotný predseda, v neodmysliteľnej zelenej stranícke mikine. Tentoraz so synom na kolenách.

Niektorí diváci preto majú dojem, že nič netušiaci chlapček slúži len ako akási rekvizita a hlavným darčekom je akurát zvýšenie upadajúcich preferencií jeho otecka.

Soros kupuje od Penty podiel v denníku SME! (VIDEO)
Včera konšpirácia, dnes realita. Aj tak by sa dala zhrnúť správa o tom, že podiel 34 percent vo vydavateľstve Petit Press, ktoré stojí za denníkom SME a ďalšími titulmi, kupuje fond naviazaný na Georga Sorosa. Informuje o tom samotný denník... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | René Skalný