Úžasná správa: Rusko oznámilo sťahovanie armád od svojich hraníc a z južných oblastí!
22 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Rusko oznámilo úžasnú správu. Minister obrany Sergej Šojgu nariadil návrat vojakov zapojených do cvičení na juhu Ruska na miesta stáleho nasadenia do 1. mája, uvádza agentúra TASS.


"Verím, že ciele kontroly schopnosti reagovať na prípadný útok na Ruskú federáciu boli úplne dosiahnuté." Povedal Šojgu podľa portálu meduza.io.
Rusi uvoľnili strunu

"Vojaci armád ozbrojených síl Ruskej federácie preukázali schopnosť poskytnúť krajine spoľahlivú obranu. V tejto súvislosti som sa rozhodol dokončiť overovacie činnosti v južných a západných vojenských obvodoch." Uviedol minister na stretnutí na Kryme.

Český diplomat: Ukrajina sa môže stať zablatenou rohožkou pod nohami amerického dlhu
V minulosti kríza amerického zadlženia vždy viedla ku konfliktom alebo až k vojne. Želajme si vrúcne, aby Ukrajina nebola práve z tohto dôvodu sudom s pušným prachom americkej federálnej banky. Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Ivan Brožík

Návrat na základne

Na základe Šojguho rozkazu sa príslušníci 58. armády južného vojenského okruhu, 41. armády ústredného vojenského okruhu, siedmeho, 76. výsadkového útoku a 98. výsadkovej divízie výsadkových síl vracajú na svoje miesta stálej služby.
Cvičenie vyvrcholilo

Na cvičisku Opuk na Kryme sa 22. apríla pod vedením Šojguho uskutočnila hlavná etapa cvičení síl južného vojenského okruhu a výsadkových síl.

Od konca marca Rusko na pozadí eskalácie konfliktu na Donbase posilňovalo vojenskú prítomnosť v blízkosti hraníc s Ukrajinou a na Kryme. Ministerstvo obrany Ruskej federácie pohyb vojsk vysvetlilo cvičením. Kremeľ zdôraznil, že Rusko nepredstavuje pre nikoho za hranicami hrozbu. Podľa odhadov USA je koncentrácia ruských vojakov na hranici najvyššia od roku 2014.

(Medzititulky red. HD.)

Ukrajina: Americké tajné služby tvrdia, že Moskva nechce "priamy konflikt"
Rusko "nechce priamy konflikt" so Spojenými štátmi, aj keď "bude pokračovať v destabilizujúcich krokoch proti Ukrajine". Uviedli americké tajné služby v utorok vo výročnej správe o hrozbách vo svete. Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | tasr