Soros kupuje od Penty podiel v denníku SME! (VIDEO)
22 | 04 | 2021 I René Skalný

Včera konšpirácia, dnes realita. Aj tak by sa dala zhrnúť správa o tom, že podiel 34 percent vo vydavateľstve Petit Press, ktoré stojí za denníkom SME a ďalšími titulmi, kupuje fond naviazaný na Georga Sorosa. Informuje o tom samotný denník SME.



FOND PRE "NEZÁVISLÉ" MÉDIÁ

Podiel, ktorý doteraz vlastnila finančná skupina Penta, má získať organizácia Media Development Investment Fund (MDIF) New York. Čiže Mediálny investičný rozvojový fond.

Ako uvádza denník SME, fond MDIF je vraj "neziskový investičný fond pre nezávislé médiá, aktívny najmä v krajinách, kde môže byť ohrozený prístup k nezávislým médiám." Ako ďalej tvrdí správa denníka SME:

"Poskytuje výhodné pôžičky a kapitálové financovanie médiám, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v udržaní slobody slova vo svojich domovských krajinách. Je financovaný skupinou nadácií a investorov, ktoré od vzniku fondu v roku 1996 pomohli slobodným médiám v 44 krajinách."

Je to dokázane! Soros financuje Radu Európy a zabezpečuje si tak vplyv a moc (Grégor Puppinck)
George Soros cez Nadáciu otvorenej spoločnosti (Open society foundation - OSF) a Bill Gates cez Microsoft financujú Radu Európy. Na základe nezvratných dôkazov sa o tom vyjadril Riaditeľ Európskeho strediska pre právo a spravodlivosť, doktor práv... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


Dodávame, že táto organizácia spadá do vplyvu miliardára, burzového špekulanta a architekta tzv. občianskej spoločnosti. Netají sa úsilím zasahovať do vnútorných politických a spoločenských procesov v suverénnych štátoch strednej a východnej Európy.
ZVRHLI MEČIARA, VYCVIČILI "OPOZÍCIU"

Akcionári vydavateľstva Petit Press majú plné ústa vzletných fráz o "slobodnej žurnalistike," či "obrany nezávislosti a slobody nezávislých médií". Tieto tvrdenia vyznievajú s tak jednostranným a názorovo vyhraneným médiom, akým denník SME bez pochýb je, prinajmenšom zvláštne.

Ani samotný denník SME sa netají ambíciou zasahovať do demokratickej súťaže a úsilím ovplyvňovať slovenskú politiku jedným smerom. Rovnako otvorene sa hlási k úzkym väzbám s pochybným miliardárom. Bývalý šéfredaktor denníka SME, mimochodom otec europoslanca za Progresívne Slovensko, Martin Milan Šimečka, považuje Sorosa dokonca za svojho priateľa. A ako ďalej tvrdí, "bez jeho (pozn. Sorosových) peňazí", by neboli dokázali zvrhnúť Mečiara.


FYZICKÁ LIKVIDÁCIA ZATIAĽ NIE JE VHODNÁ

Podľa Mečiara György (George) Soros investoval do politickej zmeny na Slovensku v roku 1998 20 miliónov dolárov. Soros to mal povedať pri preberaní čestného doktorátu na Univerzite Komenského v Bratislave.

Mečiar v minulosti citoval z tajného dokumentu SDK z roku 1997. Popisoval stratégiu ako ho odstaviť od moci. "Fyzická likvidácia Mečiara zatiaľ nie je vhodná," uvádza sa v dokumente, ktorý je podľa Mečiara autentický.

V procese diskreditácie HZDS mali byť kľúčové ekonomické faktory a umelé vytvorenie sociálneho napätia. Položiť slovenské hospodárstvo mali pomôcť významní ekonomickí hráči zo Západu. "Nie je to hanba pre celý štát a pre vás, že ste sa predávali ako predajné dievky?" kričal svojho času Mečiar do pléna parlamentu, ako informuje staršia správa denníka SME.

Soros v rozhovore priznal, že financoval Čaputovú!
11 | 11 | 2019 | ČTK


Je prinajmenšom zaujímavé, že v obdobnom duchu sa v ostatnom čase vyjadruje aj bývalý premiér Robert Fico, ktorý už viackrát vyhlásil, že za jeho výmenou a masívnymi protestami stáli práve Sorosove organizácie.
SOROS STÁL ZA ZALOŽENÍM SME, AKO HO POZNÁME

Tieto tvrdenia nepriamo potvrdzuje aj denník SME: "Media Development Investment Fund (MDIF) New York, ktorý už v 90. rokoch vydavateľstvu pomohol prekonať náročné obdobie za vlády Vladimíra Mečiara pôžičkou, za ktorú vybudovalo vydavateľstvo svoje prvé tlačiarne."
ZAKÁZANÁ ORGANIZÁCIA

Fond MDIF bol založený (ešte s mierne odlišným názvom) v roku 1995 istým Sašom Vučinićom a Stuartom Auerbachom. Počiatočný kapitál vo výške 500 000 dolárov poskytol práve George Soros. Napríklad v Rusku je oficiálne zakázanou organizáciou.

V roku 2016 bola MDIF Úradom generálneho prokurátora Ruskej federácie vyhlásená za tzv. zahraničného agenta a jej činnosť, ako taká bola zo zákona zakázaná pridaním na zoznam "nežiadúcich" organizácií.

VIDEO: Český novinár rozobral praktiky takzvane nezávislých žurnalistov - peniaze od Soroša a sídlo v chatovej osade!
05 | 10 | 2019 | René Skalný