Putin: Dávať Sovietsky zväz na roveň nacistického Nemecka je cynizmus. Kto to robí, nepozná históriu (VIDEO)
22 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pred niekoľkými dňami sa europoslanec Michal Šimečka vyjadroval, že Rusko prepisuje históriu nepravými tvrdeniami. Ruský prezident Vladimír Putin však dal na takéto tvrdenia jasnú odpoveď.


Na Slovensku je veľa politikov, ktorí pri slove Rusko vidia iba to zlé. Na Šimečkove slová, ale nielen na jeho, odpovedal ruský prezident Vladimír Putin viac ako jasne. Jeho prejav na túto tému zverejnil vo videu na svojom blogu Daniel Krištof.
Sovieti bolí poslední v Európe, ktorí podpísali s Nemeckom pakt o neútočení

„Dávať Sovietsky zväz na roveň s nacistickým Nemeckom, to je vrchol cynizmu. Kto to robí, nepozná históriu, nevie čítať ani písať,“ hovorí ruský prezident. Jeho slová akoby boli odpoveďou na vyjadrenia slovenského europoslanca Šimečku.

„Nech si prečítajú dokumenty z tej doby, nech si pozrú, ako bola v roku 1938 podpísaná Mníchovská dohoda, keď veľké štáty ako Francúzsko a Veľká Británia podpísali s Hitlerom rozdelenie Československa. Ako jeden z vtedajších diplomatov Poľska urobil všetko pre to, aby po rozdelení Československa získalo aj Poľsko,“ skonštatoval Putin na adresu nášho severného suseda.

„Sovietsky zväz predkladal zahraničiu spoločnú antifašistickú spoluprácu. Stalin sa vyhýbal priamym kontaktom s Hitlerom a lídri Francúzska a Veľkej Británie sa s ním stretávali a podpisovali zmluvy. Áno, bol podpísaný pakt Molotov – Ribentrop, to je pravda. Či už to bolo dobre alebo zle, treba pozrieť na to, že Sovietsky zväz bol posledný štát v Európe, ktorý podpísal s Nemeckom pakt o neútočení. Všetci ostatní to už podpísali, tak čo ostávalo Sovietskemu zväzu? Ostať osamotený?“ pýta sa ruský prezident.


Tí, čo prijímajú v europarlamente rezolúcie, rozumiete tomu?

„Áno, hovoria, že boli tajné protokoly, delenie Poľska, no Poľsko sa zúčastnilo na rozdelení Československa. Vytvorili zoskupenie na napadnutie, ale nebolo treba, lebo Československo sa vzdalo územia. Urobili to isté. Sovietske vojská vošli do Poľska podľa toho paktu, ale za akých okolností. Poľské vojská strácali kvôli tomu, čo sa dialo, kontrolu nad rumunskou hranicou. Rozumiete alebo nie? Pýtam sa tých, čo prijímajú v europarlamente rezolúcie,“ končí zostrih videa, v ktorom ruský prezident Putin vysvetľuje aj nášmu europoslancovi Šimečkovi isté súvislosti zo začiatku druhej svetovej vojny.

Michal Šimečka sa musel zblázniť. Druhú svetovú vojnu vraj rozpútal Sovietsky zväz!
Europoslanec Michal Šimečka, zdá sa, nevie odkiaľ fúka vietor. Inak by totiž podľa doktora Jána Liptáka nemohol povedať, že II. svetovú vojnu rozpútal Sovietsky zväz. Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik