Indonézia stratila ponorku, v hĺbke 700 metrov je uväznených 53 námorníkov (video)
22 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Indonézia stratila vojenskú ponorku. Plavidlo postavené v Nemecku malo nehodu neďaleko ostrova Bali. Na palube je 53 ľudí. Úrady sa obávajú, že leží v hĺbke 700 metrov na morskom dne.


"Nezvestná indonézska vojenská ponorka s 53 námorníkmi na palube sa pravdepodobne nachádza pod vodou v hĺbke 600 až 700 metrov. Oznámilo to námorníctvo." Cituje zdroje z Indonézie portál spiegel.de.



Prvé kusé správy

Riaditeľ námornej informačnej služby Julius Widjojono dodal: „Ponorka je konštruovaná na ponor do hĺbky 250 až 500 metrov. Okrem toho je riziko, že palivová nádrž modelu ponorky KRI Nanggala-402, ktorá bola vyrobená v Nemecku pred viac ako 40 rokmi, mohla byť poškodená tlakom vody."



Objavili ropnú škvrnu

"Podľa úradov sa takmer 60 metrov dlhá ponorka stratila v stredu skoro ráno počas cvičenia asi 95 kilometrov severne od Bali. Ministerstvo obrany v Jakarte v stredu oznámilo, že vrtuľníky objavili ropnú škvrnu v mori - okolo miesta, kde došlo k poslednému kontaktu s ponorkou.

Do pátrania sú zapojené štyri námorné lode a ďalšie dve vrátane jednej z Malajzie sú na ceste. Ponorku postavila spoločnosť Howaldtswerke-Deutsche Werft v Kieli na konci 70. rokov.

(Medzititulky red. HD.)

Ruská armáda bohatšia o najnovšiu verziu protilietadlového raketového systému (video)
Protilietadlový raketový systém Buk-M3 bol zaradený do výzbroje protivzdušnej obrany Ruskej federácie. Rakety sú rozmiestnené v oblasti Altaje, píše sa v správe tlačovej služby ministerstva obrany RF, ktorú zaznamenal portál vpk.name.... Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Ivan Brožík