Iba banda analfabetov, plagiátorov a politických zelenáčov si urobí nepriateľov v Moskve
22 | 04 | 2021 I Aneta Leitmanová
Iba banda analfabetov, plagiátorov a politických zelenáčov sa nechá vtiahnuť Prahou do bitky, z akej nebudeme mať žiaden osoh. Iba medzinárodnú hanbu a nových nepriateľov. V Moskve.
Načrtnime si východiskovú situáciu

Česi tvrdia, že ich muničný sklad v roku 2014 vyhodili do vzduchu kádroví príslušníci ruskej vojenskej výzvednej služby GRU. Vraj útok nesmeroval na Českú republiku, ale proti bulharskej firme, ktorá dodávala zbrane Ukrajine počas eskalácie napätia na Kryme a v Donbase. Česi dokonca tvrdia, že explóziu muničáku spôsobili tí istí záškodníci, čo mali v roku 2018 otráviť novičokom otca a dcéru Skripaľovcov v britskom Salisbury. Dodajme, že Česi toto všetko tvrdia na základe informácií miestnej civilnej kontrarozviedky BIS.

Heger sa prejavil ako americký pandrlák: Ide vyhosťovať troch ruských diplomatov
22 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová


Na základe toho Česi spustili diplomatický aj mediálny džihád. A naše liberálno-progresívne kruhy sa k nemu pridali. Česko vyhosťuje najprv 18, potom až 63 a Slovensko troch ruských diplomatov. Moskva, pochopiteľne, odpovedá v podobnom duchu, aj keď bez džihádistického folklóru.
Rusi nie sú idioti

Vráťme sa však k ohnisku nákazy. Dajme tomu, že GRU do Salisbury vyslala dvoch ľudí, aby otrávili Skripaľovcov. Existuje mnoho dôvodov myslieť si, že je to nezmysel, ale na účely tohto myšlienkového experimentu to pripusťme. Ako je potom možné, že na takúto delikátnu operáciu si vybrala tých istých príslušníkov, ktorí v roku 2014 odpálili prskavky na Morave?

Vyhlasuje Fico Sorosovi otvorenú vojnu? Vraj tu nemá čo robiť!
Bývalý premiér Robert Fico dnes zaujal neobvykle rázne stanovisko. Otvorene kritizuje jednostrannosť médií, exprezidenta Kisku, ako aj protivládne protesty a zmenu vlády po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Pojítkom medzi všetkými... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | René Skalný / TASR


Kto má len štipku úcty k zdravému rozumu chápe, že na dve také citlivé akcie nie je možné vyslať rovnakých ľudí. Zásady konšpirácie to jednoducho nedovolia. A môžeme mať Rusov radi alebo nemusíme, no rozhodne si o nich nemôžeme myslieť, že v bezpečnostných a spravodajských otázkach sa správajú ako idioti. Áno, môže si to myslieť fanfarón Šimečka, ale jeho intelekt azda nie je meradlom ničoho.
Chuťovka z dielne BIS

Takisto sa zdravý rozum zdráha uveriť myšlienke, že v roku 2021 príde česká civilná kontrarozviedka na sprisahanie z roku 2014, ktoré bolo na jej území namierené proti bulharskej firme. Niet pochýb o tom, že ak by nejaký Bulhar krížil Rusom plány na Ukrajine, tak by s ním urobili poriadky. Ale takto? Veď mali milión možností "vyriešiť" ho generálne a navždy. A jeho firmu so skladovými zásobami v Česku by po eliminácii nepohodlného človeka na falošné doklady kúpil počestný obchodník z Arménska a zhasla fajka.

Nuž a úplná chuťovka celého príbehu je okolnosť, že s týmto fantastickým príbehom prišla civilná kontrarozviedka BIS. Spravodajská ochrana muničných skladov z logiky veci patrí do kompetencie kontrarozviedky českého Vojenského spravodajstva. V roku 2014 ani dnes vojenskí kontráši nezistili nič. To je viac než zaujímavá okolnosť. Isteže, možno civilní kolegovia z BIS sú usilovnejší alebo šikovnejší. Alebo aj nie.
Päťkorunový poskok

Spojenie Vrbětíc so Salisbury naznačuje, že páni a dámy z BIS pred odpálením tejto politickej bomby pozorne načúvali priateľom z MI6, prípadne MI5. A, samozrejme, aj boys zo CIA. Celá kauza totiž nesie rukopis psychologicko-propagandistickej operácie, zameranej na vyvolanie nepriateľstva členských štátov EÚ voči Rusku. Česi to zohrali, ako mali napísané v anglosaskom parte. Zvyšok Európy sa zatiaľ opatrne prizerá. Iba banda analfabetov, plagiátorov a politických zelenáčov v Bratislave napína svaly a pridáva sa k tejto kakofónii chorálom prostoduchých drístov.

Pod taktovkou Hegera, Korčoka a Naďa ideme vyhosťovať. Vo Washingtone si o nás pomyslia, že sme vskutku päťkorunový poskok a v Moskve sme definitívne stratili priateľov.

Tornádo na východe Slovenska - hlásia materiálne škody! (VIDEO)
Bláznivý apríl pokračuje. Studený front priniesol intenzívne búrky. Zapríčinil predovšetkým na východe republiky padajúce krúpy s priemerom niekoľkých centimetrov. Portál imeteo.sk dokonca informuje o tornáde. V obci Ortáše malo spôsobiť... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | René Skalný / TASR