Hrozí nám, že peniaze z eurofondov sa do ekonomiky z väčšej časti nedostanú, varuje Draxler
22 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Opozícia už takmer rok tvrdí, že to, čo drží koalíciu stále pohromade, je kopa peňazí z eurofondov. A práve na túto tému sa v statuse zameral Juraj Draxler, podľa ktorého bude v krátkom čase Veronika Remišová rovnako nenávidená ako, je Igor Matovič.


Exminister školstva vo vláde Roberta Fica vychádza z toho, že predsedníčka strany Za ľudí má eurofondy na starosti. A jej riadenie rezortu je podľa Juraja Draxlera už teraz hrozné. Veronika Remišová ako ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie svoju úlohu podľa Draxlera nezvládne a stane sa tak nenávidenou.
Eurofondy sa vždy do ekonomiky dostali, často aj cez hlúpe a banditské projekty

Draxler netají, Remišová bude zakrátko rovnako nenávidená, ako je teraz Igor Matovič. Dôvodom budú devastačné následky jej riadenia v oblasti eurofondov a digitalizácie. „Dnes to ešte akoby nikomu neprekážalo. Veď všetci sú zvyknutí na to, že eurofondy sa vždy nejako do ekonomiky dostali, aj keď často cez hlúpe a banditské projekty. Lenže teraz nám hrozí niečo ešte horšie, tie peniaze sa dokonca do ekonomiky z veľkej časti ani nedostanú,“ varuje Draxler.

Podľa neho Remišová to riadi hrozne. Exminister priznáva, že eurofondy sú zložitá téma a ťažko sa to vysvetľuje, ale pokúša sa to vysvetliť okľukou.

„Pod Veroniku Remišovú spadá aj vládny korona web. To je ten, z ktorého si pravidelne aj tu strieľam, lebo tam nevedia zavesiť aktuálne informácie, ostávajú im tam vo verejnom texte technické odkazy, a je to naprogramované akoby to robil nejaký stredoškolák. Výsledkom napríklad je, že vám to vyhodí úplne iné informácie, keď sa na niektoré podstránky dostanete cez Google, a iné, keď sa preklikávate z úvodnej stránky. Naozaj, priemernú web developerskú a správcovskú firmičku by fackala hanba, keby tam mali tie chyby, ktoré sú na tomto webe. A tu je to zavesené pod obrovským štátnym úradom s velikánskym rozpočtom,“ naráža Draxler na „informačnú“ neschopnosť Remišovej ministerstva.


Nie je ľahké pripraviť nové, komplexné projekty a mať ich odobrené z Bruselu

„Ak neviete zvládnuť takéto triviality, neexistuje, že zvládnete manažovať eurofondové miliardy. A oni to naozaj nevedia robiť,“ hodnotí exminister

„Jediný dôvod, prečo sa o tom každý týždeň nehovorí ani o digitalizácii - o oboch témach sa naozaj zázračne po voľbách prestalo komunikovať - sú novinári. Dokonca milo na tlačovke Veronike uznali, že už celý rok čerpajú peniaze na projekty pripravené ešte smeráckou vládou, pretože nie je ľahké pripraviť nové, komplexné projekty a mať ich odobrené z Bruselu,“ píše Draxler sťažujúci sa na to, že k nemu v rovnakých rukavičkách pri eurofondových témach nepristupovali ani náhodou.

„Prišili mi pokojne aj veci, ktoré sa za mňa ani len nerealizovali. Lenže ono nás to celé dobehne, nesmierne škaredo. Naozaj nás to bude bolieť,“ varuje na záver statusu Juraj Draxler.

V slušnej spoločnosti by si nejakého Igora Matoviča dokopy nikto nevšímal, tvrdí Draxler
Igor Matovič sa zrejme nezmení. Je podobný tomu, akým bol v čase, keď stál na strane opozície. Klamstvá a urážky mu nie sú cudzie ani teraz. Myslí si to aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý ho „zhodnotil“ na sociálnej... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik