Belousovová: Načo nám je 50 miliónov testov? Budeme si špárať nosy ešte desať rokov?
22 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pandémia koronavírusu znížila životnú úroveň aj na Slovensku. Kto tvrdí opak, ten klame. Ekonomické problémy Slovákov si všimla aj prezidentka. To, že to Zuzane Čaputovej došlo až po roku, poriadne rozpálilo Annu Belousovovú.


Všimnúť si po roku pandémie, že na Slovensku sa šíri chudoba a rastie počet sociálne odkázaných, je podľa Anny Belousovovej zo strany prezidentky vrcholom cynizmu. Expolitičke prekáža aj to, že Slovensko nakúpilo až 50 miliónov (!) testov. A to všetko v čase, keď krachovali drobní živnostníci a na ulici skončili aj zamestnanci ich prevádzok.
Dlhé vedenie prezidentky Zuzany Čaputovej

Belousovovej pri čítaní včerajšieho reportu zo stretnutia Zuzany Čaputovej s odborníkmi napadlo, že prezidentka je buď úplne mimo, alebo žije v nejakom paralelnom svete. „Po viac ako roku pandémie si uvedomila, že koronakríza má negatívne dopady na životnú úroveň ľudí, že sa Slovenskom nebezpečne šíri chudoba a stúpa počet sociálne odkázaných. Tomu sa hovorí: naozaj dlhé vedenie,“ konštatuje predsedníčka strany Národ a Spravodlivosť.
Hlava štátu sa rok nečinne prizerala devastácii životov

Podľa nej ide zo strany hlavy štátu len o lacnú reklamu. „Považujem za vrchol cynizmu, ak ústavný činiteľ, ktorý má z ústavy povinnosť dbať o správne fungovanie ústavných orgánov, sa nielenže rok prizerá, ale sa doslova podieľa na devastácii životov občanov Slovenska. A po ruku s výrazom hráča na hudobných nástrojoch sa tvári ako záchranca národa,“ píše „naštartovaná“ Belousovová.


Kde bola, keď krachovali prevádzky a na ulici končili zamestnanci?

Expolitička skritizovala prezidentku aj za to, že vymenovala po roku pôsobenia vládu, ktorá neschopnosťou rok doslova týrala Slovensko. A pôsobila mnohé rany, ktoré sa tak rýchlo nezacelia. „Teraz sa chce tváriť, že ona pri tom nebola?! Kde bola, keď počas roka krachovali drobní živnostníci a na ulici skončili aj zamestnanci ich prevádzok? Išlo o desiatky tisíc ľudí, živiteľov rodín! Kde bola, keď vláda na čele s Matovičom doslova rozhajdákala 750 miliónov eur na testovanie?! Slovensko nakúpilo 50 miliónov testov! To nám bude načo? Budeme si tu špárať nosy ešte desať rokov po skončení koronakrízy len preto, že trnavská firmička a jej skutočný majiteľ sú posadnutý hrabaním peňazí?!“ perlí už dostatočne rozohnená Belousovová.

Podľa nej človek, ktorý každý mesiac dostáva nezaslúžene veľkú mzdu, len ťažko vie pochopiť, že niekto iný potrebuje jesť každý deň. „A keby ľudia mali rok čakať na prebudenie sa prezidentky, jej odborníkov a ich prázdnych rečí, už by nežili,“ konštatuje na záver statusu Anna Belousovová.

Belousovová: Vzdelanie je prioritou vlády, v ktorej je najviac nevzdelancov a plagiátorov
Vláda zaradila medzi svoje priority zaradila školstvo a vzdelávanie. Veľmi to pobavilo expolitičku Annu Belousovovú. V statuse napísala, že nechápe, ako si môžu dať nevzdelanci a plagiátori toto za prioritu. Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik