Akosi priveľa starých škandálov sa vynára všade tam, kde majú záujem o Sputnik
22 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Až doteraz boli americké či európske sankcie uvalené na Ruskú federáciu či jej obchodných partnerov iba akýmsi kabaretným nezmyslom. Väčšinou strápnili iba tých, ktorí ich veľkohubo na Moskvu uvaľovali. A tak sme sa dostali na vyšší "level". Vyrobíme a zverejníme škandál každému a na každého, kto zvažuje

Česko vylúčilo Rusov z tendra na nový jadrový reaktor a vyzýva krajiny, aby vyhostili ruských diplomatov
Česká republika uprostred diplomatickej krízy vylúčila z tendra na výstavbu nového jadrového reaktora ruskú štátnu spoločnosť Rosatom. Nechce už kúpiť ani ruskú vakcínu Sputnik V. Česká republika navyše vyzvala partnerov z EÚ a NATO, aby vyhostili... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová
s Ruskom. (Ivan Brožík)


Najnovšie tu máme "rakúske Vrbětice". Iba pár dní po tých na Morave. Spoločný menovateľ? Je ich viac. Česko chcelo nakupovať Sputnik. Rakúsko chcelo nakupovať Sputnik. Obe udalosti siahajú do neaktuálnej histórie. Vrbětice sú staré sedem rokov, najnovší škandál kancelára Kurza je starý takmer dva roky. Je tu otázka, čo sa v najbližších dňoch dozvieme o kancelárke Merkelovej, lebo aj Nemecko chce Sputnik. Dokonca aj vyrábať.
Na Merkelovú kašlú, politická mŕtvola!

No najskôr nič. Merkelová nie je diskreditovateľná, vo funkcii končí tak či tak do leta. To je takpovediac "za pár". Do nej sa už nejakú plošnú medializáciu investovať neoplatí.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/03/18/vlady-ceske-a-slovenske-republiky-likviduji-ceskoslovenske-rodiny/
Kohosi penis v mobile

Zrazu sú rakúske médiá plné takzvaného korupčného Kurzovho škandálu s "priateľom". Nikto nedefinuje, či s obchodným alebo intímnym priateľom. Takto je to údernejšie. Hoci pre istotu sa to podfarbí aj "korupčnosťou." Ide o udalosti z jednej párty na Ibize, samozrejme, dávno medializovanej a dávno zabudnutej. A ide vraj aj o niekoľko tisíc intímnych fotografií v mobile priateľa kancelára Kurza. Veľmi intímnych.
Na každého niečo

Vrbětice vytiahli po siedmich rokoch, presne v deň, keď mala česko-slovenská delegácia ísť do Moskvy dohadovať nákup. Kurzove intímnosti vytiahli po asi dvoch. A počas týždňa, keď mal dohodnúť podrobnosti nákupu cca milióna vakcín. Divná náhoda.

Ešte jedna náhoda - tesne pred škandalizovaním v Česku sa s tamojšími predstaviteľmi (a, samozrejme, aj u nás, s našou hlavou štátu) "rozprávali predstavitelia diplomacie USA". A zrazu českí predstavitelia zrušili cestu do Moskvy a vyhlásili, že hrozil "priesak do médií". Sú vydieraní? Kým a čím? A nechajú sa vydierať? Za čo a prečo?

Plány Rakúska na kúpu Sputniku vyvracajú bruselskú frázu, že "agresívne" Rusko musí byť izolované
Plány Rakúska na kúpu Sputniku vyvracajú bruselskú frázu, že "agresívne" Rusko musí byť izolované. Povedala to predstaviteľka komunikačného odboru ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Maria Zacharová. Čítať ďalej
30 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Našim ideálom je biznis

Ďalšou náhodou je tender na Dukovany. Aké ľahké je z výberového konania, vyvolaním špionážneho škandálu, vyradiť Rusov a zadať biznis Američanom... Aké neprezieravé to je, ukáže budúcnosť. A aké priehľadné, to vidíme všetci.
Nesvojprávna EÚ a Európa ako celok

Kto nám tu vládne v tomto našom európskom geopolitickom priestore? Naše, nami volené reprezentácie alebo banda výpalníckych mafiánov s diplomatickým krytím istej zámorskej krajiny, ktorí rozhodujú o tom, kto, s kým a aký obchod robiť bude či nebude? Smie či nesmie? A naopak, s kým musí?

Nie je už v tejto chvíli nadovšetko jasné, prečo USA za každú cenu blokujú Nord Stream 2?
Bez komentára

"Česko postupuje na objednávku zvonku," konštatovala hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Zacharová. Dodala, že "toto nemá nič spoločné s diplomaciou". Ešteže nás berú so zhovievavým úsmevom ako slabomyseľných.

Európa stratil svojprávnosť, ukazujú aj udalosti v Rakúsku.

Česko vylúčilo Rusov z tendra na nový jadrový reaktor a vyzýva krajiny, aby vyhostili ruských diplomatov
Česká republika uprostred diplomatickej krízy vylúčila z tendra na výstavbu nového jadrového reaktora ruskú štátnu spoločnosť Rosatom. Nechce už kúpiť ani ruskú vakcínu Sputnik V. Česká republika navyše vyzvala partnerov z EÚ a NATO, aby vyhostili... Čítať ďalej
22 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová