Zelenskyj navrhol Putinovi stretnutie v Donbase
21 | 04 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Ukrajina nedávno obvinila Rusko z hromadenia tisícov vojakov pri svojich severných a východných hraniciach.






Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v utorok navrhol ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi, aby sa stretli vo východoukrajinskom Donbase a viedli mierové rozhovory s cieľom ukončiť tamojší ozbrojený konflikt. Informovala o tom agentúra AFP.

Vo videu, ktoré bolo v utorok večer zverejnené na oficiálnej webstránke ukrajinského prezidenta, Zelenskyj povedal, že je pripravený Putina "pozvať na stretnutie kdekoľvek v ukrajinskom Donbase, kde prebieha vojna".

Dodal, že v konflikte medzi ukrajinskými vládnymi silami a proruskými separatistami, ktorý trvá už od roku 2014, "ide o milióny životov".

Ukrajina nedávno obvinila Rusko z hromadenia tisícov vojakov pri svojich severných a východných hraniciach. Zároveň došlo v poslednej dobe aj zvýšeniu počtu ozbrojených incidentov pozdĺž línie prímeria v Donbase. To vyvoláva obavy z možného opätovného vzplanutia bojov v regióne.

Ruská tajná služba FSB zadržala ukrajinského konzula pre podozrenie zo špionáže
Uprostred rastúceho napätia medzi Ruskom a Ukrajinou ruská tajná služba FSB zadržala ukrajinského diplomata pre podozrenie zo špionáže, informuje The Epoch Times. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Ingrid Vrabcová