Smutné 95. narodeniny kráľovnej: Miesto oslavy smrť ďalšej blízkej osoby!
21 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Britská kráľovná Alžbeta II. má práve dnes 95. narodeniny. Oslavovať však nebude. Stále smúti za zosnulým manželom Philipom († 99). Teraz ju dokonca zasiahla i ďalšia smrť z jej blízkeho okolia, píše portál Aha!

Jej krajina sa stavia na nohy po smrtiacej pandémii, v rodine je stále situácia napätá kvôli nezbednému princovi Harrymu, priamo v deň manželovho pohrebu navyše zosnul aj jej blízky poradca Sir Michael Oswald († 86), ktorý ju sprevádzal na dostihoch.

Je teda jasné, že Alžbeta nemá na veselice ani pomyslenie. Rodinnú stretávku aj poludňajšie oslavné salvy v centre Londýna (41 výstrelov v Hyde Parku, 62 na Tower Bridge a 21 vo Windsor Parku) preto zrušila a narodeniny má prežiť len v spoločnosti svojich psíkov a najbližšieho služobníctva, ktoré má k nej vo Windsore prístup (len 22 osôb).

Otázkou zostáva, či sa uskutoční kráľovnina tradičná narodeninová oslava pre verejnosť, konaná kvôli lepšiemu počasiu až v druhú júnovú sobotu (tento rok 12. 6.).

Meky Žbirka zoči-voči kráľovnej Alžbete! Ako na toto stretnutie spomína?
Dnes už legendárny spevák Miro Žbirka má k anglickej kultúre veľmi blízko. O to viac ho stretnutie s kráľovnou Alžbetou II. potešilo, na čo zaspomínal len nedávno, píše Nový Čas. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Tibor Sipos