Poslanec OĽaNO Krošlák o klube: "Svedkovia Igorovi a proti nim polovica jeho kritikov"
21 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

Podľa člena poslaneckého klubu Jána Krošlák v OĽaNO sú aj „svedkovia Igorovi“. Minimálne polovica klubu ho však kritizuje. Stratil pozíciu stredobodu vesmíru a kritikov aj vo vlastných radoch pribúda.


Poslanec OĽaNO Ján Krošlák kritizuje Igora Matoviča za jeho spôsob (ne)komunikácie a myslí si, že výnimku na očkovanie Sputnikom V mal hneď podpísať. Sám by si ho dal pichnúť medzi prvými. Povedal Krošlák v rozhovore pre web refresher.sk.
Kritizuje dlhodobo a kritiku stupňuje

Citovaný web pripomína, že "poslanec OĽaNO Ján Krošlák verejne kritizuje expremiéra Igora Matoviča už od koaličnej krízy." Retrospektívne dodáva, že "najprv súčasného ministra financií upozornil, že je to práve jeho štýl komunikácie a vládnutia, pre ktorý hnutiu klesajú preferencie. Nedávno Matoviča nazval mimozemšťanom, keď opätovne kritizoval médiá." Podľa Krošlákovho konštatovania v súčasnosti "minimálne polovica z 53 poslancov OĽaNO nie je spokojná s tým, čo Igor Matovič verejne predvádza".
Vyrába si odporcov aj z vlastných

„Pán Matovič už nie je premiérom a stredobodom vesmíru, čo je hlavný dôvod, prečo má stále viac kritikov. Ich počet v klube sa stále zväčšuje, aj keď to nehovoria nahlas,“ povedal doslova Krošlák v rozhovore pre Refresher.
Matovič už sa vyhýba aj svojim

Čoraz viac zdrojov z prostredia klubu OĽaNO potvrdzuje, že sa Igor Matovič vyhýba okrem novinárov aj svojim poslancom. Refresher.sk pripomína, že aj keď Krošlák vyslovuje kritiku, "zatiaľ z klubu neodchádza". Krošlák tvrdí, že "nie je spolupáchateľom prešľapov Igora Matoviča, pretože sa od nich verejne dištancuje".

Zároveň si podľa citovaného zdroja refresher.sk myslí, že vláda pod vedením Eduarda Hegera je kompetentná a schopná prinášať dobré riešenia. Igora Matoviča však nepovažuje za odborníka na svojom mieste. Myslí si, že ak na to príde, Eduard Heger je pripravený odvolať ho.

Matoviča kritizuje už aj vlastný poslanec Krošlák: "Dobrý premiér má ľudí spájať a nie rozdeľovať"
"Prišiel čas pozrieť sa do zrkadla, pán Premiér. Rozhodol som sa vypustiť tohto gina z fľaše len preto, lebo už má nebaví stále obhajovať a vysvetľovať freestyle jedného človeka. Už má nebaví pozerať do oči priateľom, ktorí pri pohľade na mňa,... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Nebol ani na klube

Igor Matovič včera neprišiel na rokovanie poslaneckého klubu OĽaNO. "Podľa našich informácií to nebolo preto, že by si nevedel nájsť chvíľu času, keďže klub trval dosť dlho." Píše refresher.sk. Približne v čase klubu postol na sociálnej sieti tento status:

Reprofoto (@Igor Matovič)


 

Na rozdiel od redakcie HD, ktorá na základe predchádzajúceho reprofota asi tuší, čo mal na práci šéf OĽaNO, Krošlák pre refresher.sk hovorí: "Neviem okomentovať jeho program a dôležitosť stretnutí, ktoré možno mal, keď neprišiel na klub svojich poslancov. Veľa z nás na rokovanie klubu prišlo práve kvôli tomu, aby sme sa s ním stretli a povedali mu naše výčitky a postrehy. On sám často rozpráva, že to nerobíme, a keď ho potom kritizujeme verejne, čuduje sa, ako je to možné. Teraz bola príležitosť povedať mu to do očí skôr ako verejne."
Svedkovia Igorovi a tí druhí

Krošlák tvrdí, že v klube zaznieva kritika Matoviča. A počet kritikov z radov poslancov rastie. "Polovica určite. Chcem však zdôrazniť, že premiérom je už Eduard Heger, ktorý má podporu celého poslaneckého klubu – všetkých 52 poslancov, keď nepočítam pána Čepčeka. Tým činom sa Igor Matovič dostáva na druhú koľaj, aj keď, samozrejme, skalní fanúšikovia, ktorým ja hovorím ´svedkovia Igorovi´, zostávajú."
Menovite kto?

"Herák alebo Gyimesi..." nadhadzuje tip refresher.sk a poslanec Krošlák ho potvrdzuje: "Áno, presne. Je ich ešte pár, ale nie je to závratné množstvo. Sú aj takí, ktorí Igorovi veria, ale kritikov je čoraz viac. Je to aj preto, že prestávajú mať strach a vedia povedať svoj názor."

(Medzititulky red. HD.)

Poslanec OĽaNO Krošlák Matovičovi: Videl som veľa bojovníkov, ale ty si mimozemšťan
Poslanec OĽANO Ján Krošlák kritizuje Igora Matoviča za útočný status proti novinárom a Richardovi. Prepis pôvodného Matovičovho statusu už dnes redakcia HD zverejnila. Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Ivan Brožík