Minister Lengvarský začal čistky. Vo funkcii skončili dvaja vysokopostavení Krajčího ľudia
21 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Exšéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí si po nástupe do funkcie dosadil svojich ľudí na rozličné vysoké funkcie aj priamo na ministerstve. Jeho nástupca Vladimír Lengvarský začal čistky. Dvoch z nich už vymenil.


Zvykne sa vravieť „Nová metla lepšie metie“. Neprešiel ani mesiac a nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský „vymietol“ z dvoch vysokých postov ľudí, ktorých tam dosadil ešte jeho predchodca, informuje portál tvnoviny.sk.

Vo funkciách skončili generálny tajomník služobného úradu David Hlubocký aj štátny tajomník Peter Stachura. Vláda dnes namiesto nich vymenovala nových ľudí. Post štátneho tajomníka obsadí Kamil Száz, ktorý doteraz pôsobil ako lekár urgentného príjmu v Národnom ústave detských chorôb v Bratislave. Na pozíciu generálneho tajomníka bol dosadený Peter Ferjančík, ktorý na ministerstve zdravotníctva doteraz riadil Sekciu európskych programov a projektov.

Zvláštne je, že Peter Stachura končí ani nie po troch týždňoch od nástupu do funkcie. Svoj odchod potvrdil aj portálu aktuality.sk. Dôvody „vyhodenia“ však údajne nepozná. Obaja boli do funkcií dosadení exministrom Marekom Krajčím.

Neuveriteľné: Lengvarský sa postavil Matovičovi! „Baťová má moju dôveru,“ vyhlásil
S týmto zrejme expremiér a minister financií Igor Matovič nerátal. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský dnes vyhlásil, že riaditeľka ŠÚKL má jeho dôveru. Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik