Matovič pred voľbami sľuboval, že Počiatkovu vilu vráti Slovákom. Prečo to tak nie je?
21 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Predvolebná kampaň, ktorej súčasťou bolo aj "odhalenie" vily Jána Počiatka, mu vyšla lepšie ako mnohí predpokladali. Vo videu Igor Matovič sľúbil, že ak voľby vyhrá, vilu na francúzskej riviére vráti Slovákom. Kde je problém?

20. januára 2020 - v tento deň, mesiac pred voľbami, expremiér a súčasný minister financií Igor Matovič (OĽaNO) zavesil na platformu YouTube video, v ktorom sa chváli, že "našiel" vilu Jána Počiatka (Smer-SD), ktorú si podľa jeho slov kúpil z peňazí všetkých Slovákov.

Na Počiatkovu vilu v Cannes médiá upozornili už v roku 2019. Matovič to využil a z odhalenia médií si spravil predvolebnú kampaň v podobe videa. V ňom spolu so svojimi straníkmi z OĽaNO vrátane súčasného premiéra Eduarda Hegera ukazuje Počiatkovu vilu vo Francúzsku. V ruke držal papier s nápisom "Majetok Slovenskej republiky" a Počiatkovi odkazoval: "Prišli sme ti nalepiť na tvoju haciendu takýto nápis. Tvoja hacienda je majetok SR, je majetkom každého jedného z nás."



Matovič následne občanom SR sľuboval, že Počiatek o vilu príde, lebo si na ňu nezarobil legálne. Avšak, ako už pred polrokom poukázal líder KDH Alojz Hlina, a to platí dodnes, luxusná vila vo Francúzsku stále patrí Počiatkovi. Ten aj sľúbil, že ju predá, z čoho by Matovič nič nevyťažil. Lenže ani to sa bývalému smerákovi nedarí. „Problém je, že teraz cez pandémiu je všetko prispaté,” vysvetľoval Počiatek dôvod problému s predajom 9-izbovej vily pre portál eReport.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/04/05/preco-si-niekto-mysli-ze-matovic-ako-minister-financii-s-minulostou-danoveho-podvodnika-bude-ozaj-oslavovany-ako-hrdina/