Fico doslova zničil novinárov kvízovými otázkami typu „Viete si predstaviť, že?“ (VIDEO)
21 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Šéfa opozičného Smeru-SD a trojnásobného expremiéra Roberta Fica mrzí, že novinári majú iný meter na neho a jeho vládu a iný na súčasnú. Svojich niekoľko „vedeli by ste si predstaviť, že" predniesol aj na tlačovke jeho strany, ktorej časť zverejnil na sociálnej sieti.


Roberta Fica môže roztrhnúť od zlosti z toho, že novinári sa inak správali k nemu a inak k súčasnej vláde. Kým on bol na pranieri v podstate za všetko, čo spravil, teraz sa na prešľapy jeho nástupcov pozerajú novinári s „pochopením“. A bez vážnejších pripomienok či rozmazávania v médiách.
Čo téma a čo otázka, to facka. Oni na tie otázky odpovedať nevedia

Na otázku novinára, aký má názor, že zrejme nebude otvorená mimoriadna schôdza parlamentu mal Fico siahodlhú odpoveď.

„Ani sa im nečudujem, že sa im do toho nechce ísť. Pretože čo téma a čo otázka, to facka. Oni na tie otázky odpovedať nevedia,“ hovorí Fico. A spúšťa kolotoč otázok: „Viete si predstaviť, že by sa nám niekde v mojej vláde váľalo 200 tisíc kusov vakcíny Sputnik, po ktorej zostali nejaké morčatá a nevie, čo všetko bolo zaočkované? Nikto nevie, kto to zaplatil. Koľko to stále ani kde je zmluva. A nič sa v podstate nedeje. Všetko je OK?“ Hovorí Fico.


Nečudujem sa, že sa im do toho nechce. A čo by nám na to asi povedali?

„Viete si predstaviť, že by došlo k situácii, že v apríli dostaneme podstatne menej vakcín, ako bolo pôvodne plánované a že môžeme dokonca hovoriť o štyroch miliónoch vakcín, ktoré boli odmietnuté našou vládou? Viete si predstaviť, že by firma v Trnave, ktorej majiteľ má školu, do ktorej by chodili moje deti a kde by moja žena sedela, nakúpila za milióny eur testy? Viete si predstaviť, že by zomrelo takmer 11 tisíc ľudí? Viete si predstaviť, že by išiel prudko hore nárast ľudí, ktorí zomreli na onkologické a kardio choroby? Viete si predstaviť, že by sme nakúpili nepresné Siemens testy, kde sa samotné ministerstvo obracia na príslušné inštitúcie, aby sme zistili, o čo tam vlastne ide? Viete si predstaviť, že míňajú iba 2,5 percenta prostriedkov, hoci v iných krajinách je to 5, 6, 7, 8 až 10 percent? Že by plán obnovy, pokiaľ ide o pripomienky, tak pripomienky majú takmer dvakrát viacej strán, ako má samotný plán?“ zhrnul Fico.

Podotkol, že sa koalícii ani nečuduje že sa jej do mimoriadnej schôdze nechce ísť. „A čo by nám na to zajtra asi povedali?“ pýta sa na záver zostrihu šéf Smeru-SD.

Fico: Aj novinári, ktorí ho predtým glorifikovali pochopili, že Matovič je pomätený (VIDEO)
Staronová vláda leží v žalúdku opozície rovnako ako tá pred ňou. A to aj preto, že v nej sú v podstate tí istí ľudia. Svoje výhrady voči kabinetu Eduarda Hegera vyjadril predseda Smeru-SD Robert Fico aj v rozhovore pre Televíziu Slovan, ktoré... Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik