Exriaditeľ SIS Pčolinský je obvinený z ďalšej korupcie. Práve vypovedá v Leopoldove
21 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský je obvinený z ďalšej korupcie. TASR to potvrdil hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan. Pčolinského zadržali príslušníci NAKA 11. marca a stíhaný je väzobne.

"Môžeme potvrdiť, že voči osobe Vladimírovi P. bolo vznesené ďalšie obvinenie z korupčného trestného činu. Vzhľadom na štádium konania však ďalšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť," dodal Skladan.

Na nové obvinenie Pčolinského upozornil portál zoznam.sk. Podľa tohto zdroja exriaditeľa SIS obvinili koncom minulého týždňa. Aktuálne sa s ním uskutočňuje výsluch vo väznici v Leopoldove. Podľa informácií advokáta Ondreja Urbana, ktorý ho zastupuje v novej trestnej veci, ide o skutok z roku 2020.

Becík opúšťa Druckera. Dobrá voľba nerieši problémy bežných ľudí tak, ako si to predstavuje
Veľa Slovákov bolo stotožnených s názormi, ktoré na sociálnej sieti hlásal Branislav Becík. Mnohí ho za to posielali „na hrad“ či do vlády. On však urobil to, že opúšťa stranu Dobrá voľba. A dôvodom určite prekvapil. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik


Pčolinský je väzobne stíhaný od 29. marca, keď o tom rozhodol Najvyšší súd SR. Nachádza sa v kolúznej väzbe. Pôvodne ho Špecializovaný trestný súd v Pezinku zobral okrem kolúznej aj do takzvanej preventívnej väzby, teda z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Bývalého riaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40 000 eur. Úplatok mal byť za to, aby SIS nesledovala Kollára. Vypovedajú voči nemu dvaja svedkovia - kajúcnici. Okrem Beňu usvedčuje Pčolinského aj bývalý šéf Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudoví Makó.

V prípade prvého obvinenia zastupuje Pčolinského advokátka Eva Mišíková. Tú istú advokátku si zvolil aj obvinený bývalý príslušník SIS a muž bratislavského podsvetia Peter Košč, ktorý je stále na úteku. Košč je obvinený z toho, že dal úplatok 50 tisíc eur bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi.

Mišíková v minulosti obhajovala aj Daniela Lipšica, keď na priechode pre chodcov motorovým vozidlom usmrtil chodca Emila Kalábera. Pčolinský bol šéfom organizačného odboru kancelárie ministra vnútra Lipšica. Neskôr sa spolu so súčasným ministrom práce Milanom Krajniakom angažoval v Lipšicovej neúspešnej strane Nova.

Minister Lengvarský začal čistky. Vo funkcii skončili dvaja vysokopostavení Krajčího ľudia
Exšéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí si po nástupe do funkcie dosadil svojich ľudí na rozličné vysoké funkcie aj priamo na ministerstve. Jeho nástupca Vladimír Lengvarský začal čistky. Dvoch z nich už vymenil. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik