Cinkotove priateľstvo s Hrycom začalo ostrou hádkou: "Andy vybuchol, odišiel zo sály"
21 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Zosnulý dnes už legendárny herec Andy Hryc nás navždy opustil posledný januárový deň po náročnom boji s akútnou leukémiou. Jeho kolega Dušan Cinkota si pre Nový Čas zaspomínal na ostrý konflikt, ktorým ich priateľstvo začalo.

"Poznali sme sa od revolúcie, keď som prišiel do Bratislavy a prišiel veľký Andy Hryc," spomínal Cinkota na svoje prvé stretnutie s Andym Hrycom. "No sa prišiel taký ten rešpekt, priateľsky, kolegiálny. A také väčšie, vnímanie prišlo na Novej scéne, keď priniesol ako producent muzikál Hamlet od Janka Ledeckého, kde ja som spieval Hamleta a mali sme tam taký konflikt názorový, priamo na Hamleta ako postavu," prezradil herec.

Cinkota sa nepohodol s Hrycovou: Nepáčil sa mu jej zákaz pre všetkých hercov!
Nový seriál TV JOJ zožal obrovský úspech! Niet divu, herci v seriáli Slovania totiž odviedli vynikajúci výkon. Jedným z nich je i Dušan Cinkota, ktorý sa na pľaci nepohodol s režisérkou Wandou Hrycovou, dcérou zosnulej legendy Andyho Hryca, píšu... Čítať ďalej
18 | 03 | 2021 | Timotej Dudka


Konflikt mal spočívať v tom, že Cinkota odmietal ustúpiť od svojho pohľadu na Hamleta, ktorému pripisoval oveľa pozitívnejšie vlastnosti, a odmietal ho hrať inak, čo sa Hrycovi vôbec nepáčilo. "Ja som bol absolútne proti tomu, že on (Hamlet, pozn. red.) je hajzel a vrah," spomínal Cinkota s tým, že Hryc to už nevydržal. "A to bol výbuch! Andy odišiel zo sály," opísal nepríjemnú skúsenosť so svojim kolegom.

"Ale nakoniec ma nechal a vážil som si to, že dokáže oceniť druhý názor, aj keď protinázor, a ten rešpekt následne narástol obojstranne," uzavrel Cinkota.

Cinkotov comeback: Reči o tom, že predával drogy deťom ho zlomili a sťažili jeho návrat
Jeho kariéru charakterizuje množstvo úspechov aj pádov. Herec Dušan Cinkota sa vrátil na výslnie československého šoubiznisu aj keď to nebolo ľahké. Teraz v rozhovore pre eReport prezradil, čo po návrate z väzenia očakával a čo ho zlomilo... Čítať ďalej
27 | 03 | 2021 | Timotej Dudka