Blaha: Kolíkovej rodinná firma má na svedomí ťažký podvod na obyvateľoch bytovky
21 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Pomerne vážny problém vytiahol na svetlo sveta Ľuboš Blaha a jeho Smer-SD. Podľa nich je ministerka spravodlivosti Mária Kolíková spolu s nevlastnou sestrou zapletená do sprenevery. Blaha to na sociálnej sieti aj patrične okomentoval.


Koaliční politici sľubovali slušnú vládu a slušných ľudí v nej, lenže zatiaľ to tak vôbec nevyzerá. Ani jedno, ani druhé. Podľa Podpredsedu Smeru-SD má poriadne maslo na hlave ministerka spravodlivosti, ale jeho kritike v statuse sa nevyhol ani ďalší minister, šéf rezortu obrany Jaroslav Naď. Podľa Blahu takto vyzerá „slušné Slovensko“ v praxi.
Nevlastná sestra, spreneverila vyše 15 tisíc eur a bola za to právoplatne odsúdená

„Predstierali, že budú čistí a voňaví a namiesto toho okrádajú tých najslabších a mastia si vačky. A ten smrad zo špinavých peňazí sa rozlieza po celom Slovensku,“ píše na začiatku statusu Blaha,

Na vysvetlenie dodáva, že Robert Fico na tlačovke obvinil ministerku Kolíkovú z toho, že jej rodinná firma má na svedomí ťažký podvod na obyvateľoch jednej obyčajnej bytovky. „Konateľka Kolíkovej firmy, ktorou je jej nevlastná sestra, spreneverila vyše 15 tisíc eur a bola za to právoplatne odsúdená. Obyvateľom bytovky doposiaľ nič nevrátila. Kolíková priznala, že je spoluvlastníčkou tejto rodinnej firmy, ale vyhovára sa, že o tom nevedela. A že s firmou vlastne nič nemá. V skutočnosti klame, až sa práši,“ vykričal Blaha.

Podľa podpredsedu Smeru Kolíkovej rodinná firma vykazuje zisky a z toho vyplýva, že ministerka Kolíková má zo zlodejín nevlastnej sestry materiálne výhody. „To nie je len tak. Za takéto niečo by mala Kolíková okamžite odstúpiť. Len si predstavte, že by takto na okrádaní obyčajných majiteľov nejakej bytovky zarábala rodinná firma Roberta Fica - médiá by ho roztrhali na kúsky. Ale Slušné Slovensko môže kradnúť, môže podvádzať, môže oberať tých najslabších. Kolíková zo seba ešte urobí aj hrdinku, ktorej rodinná firma síce robí prasačiny - ale robí to ´slušne . Kroch,“ píše Ľuboš Blaha a vzápätí rozširuje rady tých, ktorých chce kritizovať.

Blaha: Igor Matovič je ako hnilé jablko našej politiky. Všetkým smrdí a nikto ho nechce
Igor Matovič sa pomaly opäť stáva stredobodom pozornosti aj Richarda Sulíka. Ten o ňom chce dokonca hovoriť s premiérom. Ľuboš Blaha v tom má však jasno - čo si koalícia a prezidentka stvorili, to majú. Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

Takto slušne ako oni si napakovať vačky na úkor ľudí nedokáže naozaj nikto

„A to nie je len Kolíková. Aj ďalší slušniačikovia sa nám tento týždeň vyfarbili. Minister obrany Jaroslav Naď bol prichytený pri tom, že jeho bývalá mimovládka dostáva zhodou vesmírnych náhod tučné sumy od štátu. Za rusofóbne táraniny si vyúčtovali 51 tisíc eur - akože na rozvojovú pomoc. Od Korčoka. Pomáhajú chudobným Gruzíncom nenávidieť Rusov. Skvelé. Ale Naď sa tvári, že o tom nič nevie. On ani netuší, že jeho bývalá mimovládka ešte existuje. Úplný výpadok pamäte, amnézia, okno - Jaro zabudol. Chudák Jaro,“ preladil Blaha na svoj povestný humor. Potom pripomenul Naďovi, koľkých ľudí zamestnal na svojom výbore a aké teplé miestečká im zabezpečil.



„Len si predstavte, že by si takto dohadzovala štátne kšefty bývalá firma či mimovládka nejakého smeráka, to by tu bol mediálny lynč. Ale slušnoľudia môžu. Oni to robia s požehnaním USA, takže - slušne. Kolíková, Naď. Nejako tie kauzy pribúdajú. Ešteže nie všetci vo vláde sú takíto kšeftári a majú tam aj skutočne slušných a čestných jednotlivcov, ako napríklad Igora Matoviča, ktorý vždy poctivo platil dane a Borisa Kollára, ktorý príkladne podnikal s chýrnym dobrodincom Petrom Steinhübelom. Gratulujeme. Ešteže nám tu vládne slušné Slovensko. Takto slušne ako oni si napakovať vačky na úkor ľudí nedokáže naozaj nikto,“ zakončil svoj status večný vtipný kritik koalície Ľuboš Blaha.

Minister Naď vniesol do politiky veľa hystérie, nenávisti a zadubenosti, konštatuje Blaha
Návšteva ministra obrany Jaroslava Naďa v televíznej debate „nakopla“ k reakcii poslanca Národnej rady Ľuboša Blahu, ktorý s názormi ministra vôbec nesúhlasil a vo svojom statuse mu aj vysvetli prečo. Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik