Žilinský KS potvrdil Judite za vraždu trest 12 rokov a štyri mesiace (AKTUALIZOVANÉ)
20 | 04 | 2021 I tasr

Krajský súd (KS) v Žiline potvrdil v utorok 18-ročnej Judite za obzvlášť závažný zločin vraždy nepodmienečný trest odňatia slobody 12 rokov a štyri mesiace.


Podľa obžaloby mala zavraždiť 16-ročného spolužiaka Tomáša 16. mája 2019 v jednom z bytových domov na sídlisku Vlčince v Žiline.

"KS v Žiline zamietol odvolania obžalovanej, jej zákonných zástupcov a sestry ako nedôvodné. Riadny opravný prostriedok proti rozhodnutiu KS v Žiline nie je prípustný," informovala hovorkyňa krajského súdu Anna Dudová Záborská.

Podľa Jána Halagana, splnomocneného zástupcu matky zavraždeného Tomáša, odvolací súd zamietol odvolanie obžalovanej a jej zákonných zástupcov. „S tým, že sa v podstate stotožnil s rozhodnutím prvostupňového súdu. Súd uznal Juditu vinnou tak, ako pôvodne rozhodol aj okresný súd (OS). Voči rozhodnutiu opravný prostriedok nie je, čiže obhajcovia môžu podať mimoriadny opravný prostriedok, a to dovolanie. Rozsudok OS nadobudol právoplatnosť uznesením KS," povedal Halagan.

"Neviem sa s tým zmieriť. Verili sme v spravodlivosť, zákonnosť, a nedostalo sa nám jej. Poradíme sa a určite podnikneme nejaké kroky na obranu. Sú tam zásadné procesné pochybenia, sú tam dôkazy svedčiace jednoznačne v Juditin prospech a dokazujú jej nevinu," uviedol otec odsúdenej Judity.

Začína pojednávanie s gymnazistkou Juditou za vraždu spolužiaka. Čo jej hrozí?
Už dva roky sedí vo vyšetrovacej väzbe gymnazistka Judita, ktorá je obžalovaná z brutálnej vraždy spolužiaka Tomáša. Dnes sa začína odvolacie konanie. Čo mladej študentke hrozí? Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková