Sputnik V má 97% účinnosť, uvádza nové dáta výrobca
20 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Ruská vakcína proti Covid-19 má ešte vyššiu mieru účinnosti, ako sa predtým uvádzalo v časopise Lancet. Uviedol to jej vývojár po dôkladnom preštudovaní údajov o infekcii z domácej imunizačnej kampane, informuje portál RT.




V období od decembra 2020 do marca 2021 dostalo 3,8 milióna Rusov obidve dávky vakcíny Sputnik V, informoval v pondelok jej výrobca, Výskumný ústav pre epidemiológiu a mikrobiológiu Gamaleya.

Štatistiky hovoria o 97,6% účinnosti produktu. Lekársky časopis Lancet uviedol vo februári 91,6% účinnosť Sputniku V na základe klinickej štúdie fázy III.

Nové údaje „potvrdzujú, že Sputnik V demonštruje jednu z najlepších mier ochrany pred koronavírusmi spomedzi všetkých vakcín,“ uviedol Kirill Dmitriev, výkonný riaditeľ Ruského fondu pre priame investície. Ten financoval výskum a podieľa sa na medzinárodnej propagácii vakcíny.

"Putin je vrah!" Pri protestoch pred ruskou ambasádou v Prahe zasiahli ťažkoodenci
Pred ruskou ambasádou v Prahe sa uskutočnili protesty. Tie odštartovali už v noci, keď skupina ľudí poliala vchod veľvyslanectva väčším množstvom kečupu, ktorý mal symbolizovať preliatu krv. Podľa reportérky TV Nova, ktorá bola na mieste, museli... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Tibor Sipos


Centrum Gamaleya uviedlo, že jeho nová analýza má byť publikovaná v máji v recenzovanom lekárskom časopise. Vakcína môže byť ešte efektívnejšia, ako naznačujú štatistické údaje, ak uvážime, že medzi okamihom odberu vzoriek infikovaným pacientom na testovanie a okamihom zaznamenania potvrdenej diagnózy do národnej databázy existuje oneskorenie, uviedol riaditeľ laboratória Alexander Gintsburg.

Sputnik V je prezývka vírusovej vektorovej vakcíny, ktorá sa oficiálne nazýva Gam-COVID-Vac. Je založený na dvoch rôznych kmeňoch ľudského adenovírusu, ktoré dodávajú genetický materiál z vírusu SARS-CoV-2, aby naučili imunitný systém ľudského tela poraziť ho. Bola to prvá vakcína proti Covid-19 registrovaná v Rusku.

Naše vakcíny príliš nefungujú, kupujeme Pfizer, neochotne pripúšťa Čína
Čínska farmaceutická spoločnosť Fosun Pharma požiadala o súhlas s distribúciou vakcíny proti koronavírusu vyvinutej americkou spoločnosťou Pfizer a európskym partnerom BioNTech v Číne. To je znakom, že Peking čoraz viac nedôveruje svojim domácim... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Diana Zaťková