Hegerovu vládu nepodporili dvaja jeho vlastní poslanci. Ktorí si postavili hlavu?
20 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Z vládnej koalície sedí v parlamente 93 poslancov, no iba 91 z nich podpísalo deklaráciu na podporu vlády Eduarda Hegera predloženú prezidentke. Dvaja, ktorí sa odmietli postaviť za nového premiéra, sú dokonca z jeho vlastnej strany, píše Plus7dní.



Maďarská líška v slovenskom kurníku?

Jedným z dvoch rebelov je poslanec György Gyimesi. Ten sa už dlhodobo netají tým, že sú mu bližšie záujmy Maďarska ako tie slovenské. Svoj pozitívny vzťah k maďarským politikom prezentoval aj ako sprievod Igora Matoviča na rokovaní o vakcíne Sputnik V v Budapešti.

„O tom, že to nepodpíšem, som informoval aj vtedy designovaného premiéra Hegera. Nie je to preto, že by nemal moju dôveru, ale vyjadril som určitý vnútorný vzdor proti tomu, ako sa to udialo. Nepáčilo sa mi, ako sa niektorí ministri vzdávali svojich funkcií, aby do nich vzápätí pri prvej možnej príležitosti nabehli,“ hovorí Gyimesi.
Zlé skúsenosti s prezidentkou

Druhý z poslancov, Martin Čepček, vysvetlil, že zahlasovať nemohol, lebo bol dočasne vylúčený z klubu OĹaNO. Vylúčili ho za opakované hlasovanie s poslancami z Kotlebovej ĽSNS.

Ján Budaj dočista "znaďovatel" a "spročkovatel"
Ján Budaj tvrdí, že prezidentka sa očividne rozhodla angažovať proti Matovičovi. Produkovanie politikov, ktorým sa blíži, je nebezpečná hra s populizmom. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


„Takže som sa nezúčastnil na žiadnych rokovaniach klubu o kríze, netuším, aké postoje a argumenty má predsedníctvo OĽaNO poverené externými rokovaniami. Nebolo uvedené, či bude Igor Matovič ministrom, či budú kreslá rozdelené podľa výsledkov volieb, kto prevezme zdravotníctvo… takže sa mi zdalo nezodpovedné podpisovať bianko šek pre pani prezidentku, s ktorou mám veľmi zlé skúsenosti napríklad zo stále nedoriešenej kauzy Istanbulského dohovoru,“ tvrdí Čepček.

Tisícky Slovákov sú neoprávnene zatvorené v karanténe! Vďaka celoplošnému testovaniu
Aj keď sa striktné opatrenia pomaly uvoľňujú, väčšinu Slovákov potrápi ešte nejaký čas každotýždenné testovanie. Negatívny výsledok všetci potrebujeme preukázať v práci, na úradoch aj v obchodoch. Odborníci však varujú. Počty pozitívnych klesli... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Podľa neho tento „uponáhľaný podpisový hárok“ nemá žiadnu oporu v legislatíve.

„Rozhodujúce bude hlasovanie o dôvere konkrétnej vláde, ktorú skompletizoval až posledný minister Milan Krajniak. Čo sa týka zloženia novej vlády, tam zásadné zmeny nenastali," tvrdí Čepček.

Podľa neho OĽaNO iba stratilo premiéra i ministra zdravotníctva a nič nezískalo. Bez problémov sa do nej vrátili i zotrvali ministri, ktorí svoje funkcie nezvládali a ďalej nezvládajú.

Kotleba uniesol vlastného syna. Jeho exmanželka avizuje: Začne sa tvrdý boj!
Bývalá manželka Mariana Kotlebu v Egypte zburcovala slovenskú ambasádu aj miestnu políciu. Tvrdí, že jej exmanžel vzal ich syna Ľudovíta a mieri s ním bez jej súhlasu na Slovensko. Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | Diana Zaťková