Brutálny zásah polície. Takto podľa mužov zákona vyzerá heslo: Pomáhať a chrániť! (VIDEO)
20 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Slovenská polícia sa opäť predviedla v tom neželanom svetle. Na sociálnej sieti sa objavilo video z brutálneho zásahu policajta v Starej Turej, ktorý „spacifikoval“ na zemi ležiaceho muža.


V Amerike v posledných dňoch rozoberajú smrť niekoľkých ľudí, ktorých zasiahla guľka z policajnej zbrane, u nás budú policajní šéfovia zrejme plné ruky práce z objasnením brutálneho zákroku policajta na muža v Starej Turej v okrese Nové Mesto nad Váhom. Zábery z tohto nechutného incidentu sa objavili aj na sociálnych sieťach a stanovisko k nemu už zaujal aj policajný prezident Peter Kovařík, ktorý zároveň upozornil na širšie súvislosti.


Muž vraj bol agresívny a vyhrážal sa policajtovi zabitím jeho rodiny

Citlivo vnímam zverejnené zábery, aj oprávnenosť vyjadrení verejnosti na sociálnych sieťach. Zároveň je potrebné povedať, že incident má širšie súvislosti. Veci nikdy nie sú len čierno-biele,“ píše v úvode svojho stanoviska Peter Kovářík.

Pracovníci OD Tesco sa podľa neho viackrát sťažovali a žiadali o vyriešenie situácie, keďže v okolí sa zdržiavajú bezdomovci, robia veľký neporiadok a ľudia sa sťažujú a vyjadrujú obavy.

„Policajné hliadky v týchto miestach preto vykonávajú častejšie kontrolu. Incidentu predchádzalo nahlásenie krádeže alkoholu bezdomovcom. Podľa informácií, ktoré mám, sa zásah policajta skutočne javí ako neprimeraný,“ priznáva policajný prezident.



„Pri riešení vzniknutej situácie osoba, ktorá sa dopúšťala protiprávneho konania opakovane odmietla uposlúchnuť výzvu na opustenie priestoru, bola agresívna, vyhrážala sa policajtovi zabitím jeho rodiny. Toto všetko bude predmetom vyšetrovania Úradu inšpekčnej služby MV SR,“ píše ďalej v stanovisku Peter Kovařík. Dodáva: Odsudzujem neadekvátny prístup akéhokoľvek policajta, súčasne je dôležité pozrieť sa na vec zo všetkých strán, vyhodnotiť okolnosti a potom vyvodiť aj zodpovednosť.“ Incident podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Bárdyovej bude vyšetrovať aj Úrad inšpekčnej služby.

Brutálny zásah českých policajtov proti 14-ročnému tínedžerovi bez rúška
Nosenie rúšok kontrolujú policajti nielen na Slovensku, ale aj v Čechách. A práve tam sa stal brutálny zásah policajtov, o ktorom informoval na sociálnej sieti doktor Peter Lipták. Čítať ďalej
25 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik