Bruchalova kritika politikov i národa: Z pozícii moci si môžu dovoliť všetko!
20 | 04 | 2021 I Tibor Sipos

Pandémia koronavírusu doľahla aj na bývalého moderátora TV Markíza Pavla Bruchalu. V rozhovore pre Nový Čas ostro kritizoval politikov i mentalitu slovenského národa.


Pandémia koronavírusu dala stopku cestovnej kancelárii Pavla Bruchalu už minulý rok v marci. Ten svoj čas kráti v prvej línii, kde pomáha testovať Slovákov. V najnovšom rozhovore pre vyššie uvedený portál však priznal, že nielen na sebe, ale aj na nich pociťuje beznádej, ktorá v krajine prevláda.

"Priznám sa, že aj na mňa to veľmi, veľmi zle psychicky vplýva, pretože je tu už beznádej. Už sme sa dostali do štádia, kedy vlastne ani nevidíme žiadne svetlo na konci tunela. Nevidíme ani príklady tých, ktorí by nám, obyčajným ľuďom, mali ísť príkladom, tak, bohužiaľ, tí nám nejdú pozitívnym príkladom, ale práveže ukazujú, že z pozícii moci si môžu dovoliť ísť tam a tam a mať a takú výnimku a podobne, a je to veľmi zlý príklad," nešetril kritikou niekdajší markizák.

Biznis mu krachol, tak pomáha v prvej línii: Vráti sa Bruchala na televízne obrazovky?
07 | 04 | 2021 | Timotej Dudka


"Veľa, veľa uvažujem tieto týždne, a špeciálne spätne tieto týždne, ktoré nastali, pretože taký chaos, aký bol teraz, pár týždňov dozadu, som ja v živote nezažil. Tá rozhádanosť spoločnosti, to, že rodiny sa prestali baviť medzi sebou... To v živote nebolo. Ja som strašne smutný z toho, ako sa ukázala, budem veľmi kritický, ale nevzdelanosť nášho národa. V tomto ja vidím najväčší problém, pretože tá nevzdelanosť národa za tých viac ako 30 rokov, čo už sme mali tú šancu spraviť nejakú zmenu aj v myslení aj v správaní, tak, bohužiaľ sme sa neposunuli nikam," rozhorčoval sa Bruchala.

Dodal, že nevzdelanosť, o ktorej vravel, sa ukázala v politike, v zdravotníctve i v školstve. Práve posledný príklad uviedol ako najväčšiu tragédiu. "Počúvame o učiteľoch, ktorí veria v čipovanie a tak ďalej," krútil hlavou bývalý moderátor.

Hviezdne batoľatá: Archívne fotografie z detstva účinkujúcich Tvojej Tváre
18 | 04 | 2021 | Timotej Dudka