Ak vyhostíme ruských diplomatov, problém so Sputnikom bude neriešiteľný, varuje Danko (VIDEO)
20 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vyhosťovanie ruských veľvyslancov v niektorých štátoch EÚ môže nasledovať aj Slovensko, čo by malo ale vážne dopady na očkovaciu látku Sputnik. A práve na toto upozorňuje vo videu na sociálnej sieti predseda národniarov Andrej Danko.


Slovensko síce de facto už o vakcínu Sputnik prišlo, niektorí politici, ako Andrej Danko, sa však nádejali, že predsa len nám ho Rusi nechajú. Vyhosťovanie ruských diplomatov to ale môže vážne skomplikovať, ak nie definitívne zmariť. Situáciu nevyjasnilo ani dnešné rokovanie Bezpečnostnej rady štátu, z ktorej sme sa, podľa šéfa národniarov, nedozvedeli nič čo ide Slovensko v tejto veci podnikať.
Bude úplne zbytočné účelovo vyhosťovať ľudí, ktorí Slovensku nič neurobili

„Stačí sa pozrieť na záhadný postoj Korčoka s Naďom a postoj predsedu vlády Hegera. Je jasné, že hľadajú spôsob ako vyhostiť ruských diplomatov. Mrzí ma to, pretože Slovensko má vážny problém s kúpu Sputnika. Ak títo traja páni pristúpia k tomu, že vláda zajtra rozhodne o vyhostení ruských diplomatov, tak problém so Sputnikom už nebude absolútne riešiteľný,“ konštatuje Danko. Slovensko stratilo Sputnik, hoci je ešte u nás, pretože sme ho nezaplatili, a navyše ho máme odovzdať Maďarom. „Nebude však možné aby sme Sputnik začali používať ak budeme vyhosťovať diplomatov,“ hovorí vo videu Andrej Danko a poukazuje na napätie medzi Spojenými štátmi a Ruskom.

„Dva roky dozadu sme boli súčasťou vlády a tiež sme boli pod tlakom vyhosťovania diplomatov. Veľká Británia, ktorá iniciovala Brexit, žiadala solidaritu. Samo o sebe to bolo čudné a komické, pretože Británia nechala EÚ napospas osudu a nechcela s ňou nič mať. Ukázalo sa, že bolo správne, že sme nevyhosťovali ruských veľvyslancov,“ zaspomínal si predseda SNS na časy keď bol so svojou stranou súčasťou vlády. „Dnes vzniká obdobná situácia. Rusi vyhosťujú amerických veľvyslancov, Američania ruských zástupcov, vidíme obdobné konanie v Čechách a Bulharsku,“ zrovnáva Andrej Danko, ktorého mrzí, že po takýchto iniciatívach sa aj Rakúsko zľaklo nákupu Sputnika, kým ho nezaregistruje EMA.



„Nie, nechcem zastávať jednu očkovaciu látku. Chcem povedať, že bude úplne zbytočné, ak budeme účelovo vyhosťovať ľudí, ktorí Slovensku nič neurobili. Som presvedčený, že sa ženieme do zbytočného konfliktu s Ruskou federáciou,“ konštatuje na záver Andrej Danko a prezrádza, že zajtra o desiate hodine požiadal o pracovné stretnutie s ruským veľvyslancom.

Danko: Maďari nám berú Sputnik. Nie na testovanie, ale definitívne a pre ich potrebu! (VIDEO)
Igor Matovič na včerajšej tlačovke opäť klamal. Teda aspoň podľa Andreja Danka, ktorý dnes vo videu hovorí, že Maďari síce od nás Sputnik zoberú, no nie na testovanie, ale definitívne a všetok bude len ich. Navyše si s ním môžu robiť, čo chcú. Buď... Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik