Obvinenie českej polície vyvolalo vlnu posmechu na ruských sociálnych sieťach
19 | 04 | 2021 I Diana Zaťková
Po tom, čo česká polícia identifikovala dvoch podozrivých, ktorí zrejme súvisia s výbuchom z roku 2014, sa po ruských sociálnych sieťach rozpútala vlna posmechu. Sú to tí istí ľudia, ktorých Británia obvinila z vysokej otravy Skripaľom, informuje portál RT.




Tento víkend, tesne pred plánovanou návštevou českého ministra zahraničných vecí Jana Hamáčka v Moskve, otriasol rusko-českými vzťahmi diplomatický škandál. Praha vyhostila 18 ruských diplomatov a obvinila Moskvu z vyslania agentov spravodajských služieb, aby vyhodili do povetria muničný sklad.

Táto správa by bola v Rusku prijatá s oveľa menším posmechom, nebyť údajnej totožnosti podozrivých sabotérov. Česká polícia ukázala prstom na tých istých ľudí, ktorých Británia už obviňuje z pokusu o otravu ruského dvojitého agenta Sergeja Skripaľova.

O dvojici Alexander Petrov a Ruslan Boshirov sa hovorí ako o agentoch ruskej vojenskej spravodajskej agentúry GRU.

Británia plne podporuje český lov na ruských agentov. Moskva všetko popiera
Britský minister zahraničia Dominic Raab uviedol, že Spojené kráľovstvo „úplne podporuje“ Českú republiku. Je presvedčený, že rovnaká ruská bunka stojí za otravou v Salisbury a českým výbuchom, informuje Guardian. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Načasovanie odhalenia a vysoko medializovaná identita obvinených spôsobili, že mnoho ľudí v Rusku je presvedčených, že ide iba o kaskadérsky zásah zameraný proti Moskve. Odpovedali vtipmi a mémami.

"Tu je Petrov a Boshirov, ktorí v Prahe varia Novičok. Zábery českej rozviedky,“ uviedol jeden prispievateľ na Twitteri a zverejnil fragment kultovej českej animovanej rozprávky z konca 60. rokov. Kremienok a Chocholúšik na ňom varia v kotle nad plameňom.

USA pôjdu proti Rusku „až do konca“
„Každý hľadí na Rusko s novou nádejou. Pretože krok za krokom posilňuje svoju pozíciu vo svete. A Američanom sa to prirodzene vôbec nepáči,“ vraví ruský poslanec Anton Morozov. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič


Ďalší zverejnil „dôkaz na fotografii“, ktorá ukazuje, ako duo vyhodilo do povetria depo. Tu sa zase činia poľskí Lolek a Bolek.

Image

Jeden ďalší príspevok ukázal, že Petrov a Boshirov prijímali objednávky od samotného Vladimíra Putina. No šéf Kremľa si vybral dvoch nešťastných „pomocníkov“, ktorí každý jeho pokyn plnia najhorším možným spôsobom.

Ďalší komentujúci sa zamerali na to, z ktorých ďalších zločinov možno obviniť Petrova a Boshirova. Ako je to s atentátom na JFKútokom na Pearl Harborbojom Joe Bidena so schodiskom do Air Force One?

Môže sa stať, že tí istí „ruskí agenti“ pózovali ako Karl Marx a Friedrich Engels, aby napísali komunistický manifest? A kde boli títo dvaja, keď v Číne prepukol Covid-19 ?

Najväčšia očkovacia kampaň v dejinách spustila miliardový biznis. Bitka o Európu vrcholí aj so zápletkou v Bratislave
Už rok útočí pandémia koronavírusu nielen na náš slobodný život ale hlavne na ekonomiku. A práve tá je dôvodom, že sme boli v priamom prenose svedkami až nadzvukovej rýchlosti vývoja vakcín. Teraz prichádza tá dôležitá úloha. Ktorá farmafirma sa... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Diana Zaťková