Naše vakcíny príliš nefungujú, kupujeme Pfizer, neochotne pripúšťa Čína
19 | 04 | 2021 I Diana Zaťková

Čínska farmaceutická spoločnosť Fosun Pharma požiadala o súhlas s distribúciou vakcíny proti koronavírusu vyvinutej americkou spoločnosťou Pfizer a európskym partnerom BioNTech v Číne. To je znakom, že Peking čoraz viac nedôveruje svojim domácim produktom, konštatuje portál Breitbart.


Fosun je formálnym partnerom spoločností Pfizer a BioNTech a investoval do počiatočných fáz vývoja vakcíny. Fosun a Pfizer spočiatku testovali konkurenčné verzie produktov tohto tria. Štúdie preukázali, že produkt Pfizer je lepší.

Fosun údajne v decembri uzavrel zmluvu na nákup 100 miliónov dávok vakcíny, a to napriek tomu, že je spolumajiteľom čínskej spoločnosti Sinopharm. Tá vyvinula vlastného domáceho kandidáta na vakcínu, ktorý je v súčasnosti v medzinárodnej distribúcii.

Oznámenie čínskych médií, že vakcína môže byť čoskoro k dispozícii v Číne, nasleduje po minulotýždňovom vyhlásení šéfa čínskeho Centra pre kontrolu chorôb (CDC) Gao Fu, že čínske výrobky nemajú veľmi vysokú mieru ochrany.

Vývoj vakcín v EÚ zlyháva. Blok si objednáva ďalších 100 miliónov dávok od Američanov
Farmaceutická spoločnosť BioNTech a jej americký partner Pfizer tvrdia, že tento rok poskytnú Európskej únii o 100 miliónov dávok svojej vakcíny proti koronavírusu viac, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


Čína doposiaľ očkuje svoju populáciu príliš pomaly, čo je do veľkej miery výsledkom nedôvery čínskych občanov voči miestnym biotechnologickým spoločnostiam.

Štátny  denník Global Times tvrdil, že nákup produktu Pfizer, bol pokusom o vyhovenie cudzincom v Číne. Tí sa obávali, že by ich domovské krajiny neuznali vakcínu čínskej výroby.

Ak bude schválená, vakcína Pfizer by bola prvou zahraničnou vakcínou proti koronavírusu distribuovanou v Číne.

Turecko schválilo výrobu ruskej vakcíny Sputnik V na svojom území
Turecko schválilo začiatok výroby ruskej proticovidovej vakcíny Sputnik V, informovala v pondelok agentúra TASS. Odvolala sa na vyjadrenia člena poradného vedeckého orgánu tureckej vlády Afšina Emreho Kayipmaza, ktorého citoval denník Yeni... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | tasr


Fosun údajne žiada o schválenie na základe údajov z klinických skúšok fázy III získaných z experimentov v zahraničí. Dúfa, že Peking nebude vyžadovať ďalšie kolo klinických skúšok fázy III.

Najuznávanejší čínsky expert na respiračné choroby Zhong Nanshan v marci varoval, že komunistická strana postupuje pri očkovaní svojej populácie príliš pomaly.

Najväčšia očkovacia kampaň v dejinách spustila miliardový biznis. Bitka o Európu vrcholí aj so zápletkou v Bratislave
Už rok útočí pandémia koronavírusu nielen na náš slobodný život ale hlavne na ekonomiku. A práve tá je dôvodom, že sme boli v priamom prenose svedkami až nadzvukovej rýchlosti vývoja vakcín. Teraz prichádza tá dôležitá úloha. Ktorá farmafirma sa... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Diana Zaťková


„Ak Čína bude pokračovať v tak nízkej zaočkovanosti, nebude držať krok. Existuje možnosť, že v budúcnosti budú mať stádovú imunitu ďalšie krajiny, ale Čína nie,“ uviedol Zhong. Čínski odborníci verejne tvrdia, že problémom nie je nedostatok dávok očkovacej látky, ale to, že čínski občania prejavujú malý záujem o očkovanie.

Úradníci komunistickej strany sa uchýlili k rôznym taktikám, aby prilákali Číňanov na očkovacie miesta. Ponúkali v niektorých regiónoch potraviny či iné dary alebo potrestali tých, ktorí odmietli vakcíny.

V obchodoch a shoppingoch prepuklo hotové šialenstvo! Ľudia berú obchody útokom
Od pondelka sa uvoľnili niektoré opatrenia. Otvorili sa napríklad knižnice, galérie, či botanické záhrady. Zatiaľ čo pred spomínanými prevádzkami sa žiadne rady netvorili, toto sa nedá povedať o obchodoch s obuvou, či oblečením. V obchodoch na... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Petra Demková