Advokát Peter Weis: Podľa štúdie majú rúška nulový efekt, pokiaľ ide o šírenie vírusových respiračných chorôb
19 | 04 | 2021 I Robert Bačinský

Advokátska kancelária Weis & Partners prichádza so zistením, že internet blokuje štúdie, ktoré poukazujú na neúčinnosť rúšok. Pokiaľ ide o šírenie respiračných ochorení. S informáciami pôvodne prišiel reportér CNN, S. Cortes. Link na štúdiu je v článku.



Weis & Partners prichádza so zisteniami

Pred pár dňami médiá priniesli informáciu o potrebe ešte masívnejšej očkovacej kampane. Dôvodom bol slabý záujem o vakcíny na východe Slovenska. Na Slovensku sa stále kladie mimoriadny dôraz aj na nosenie rúšok, či dokonca respirátorov. Advokát Peter Weis, ktorý je jedným z právnikov stojacich za podaním na súd v Haagu, v prípade zaobchádzania s občanmi SR, zistil zaujímavé skutočnosti.

Dr. Bukovský: Kanadská inštitúcia varuje pred nosením rúšok a respirátorov. Naša vláda ignoruje fakty!
„Ak má dieťa mať na tvári 5-8 hodín rúško ...deti v tých rúškach budú mať nakoncentrované všelijaké kvasinky, mikroskopické huby a baktérie. Nehovoriac o psychickom strese, ktorý je s tým spojený,“ upozorňuje Bukovský. Lekár tým, čo rozhodujú,... Čítať ďalej
19 | 04 | 2021 | Robert Bačinský


Advokátska kancelária Weis & Partners prichádza so zistením, že internet blokuje štúdie, ktoré poukazujú na neúčinnosť rúšok, pokiaľ ide o šírenie respiračných ochorení.

Známy advokát Weis: „Podľa nám doposiaľ neznámej peer-reviewed štúdie majú rúška, aj tie určené pre medicínske použitie v podstate nulový efekt. Pokiaľ ide o šírenie vírusových respiračných chorôb. Naopak tvrdí, že ich nosenie má mnoho negatívnych účinkov. Prečítajte si to sami.“
Aj Twitter blokoval

Na túto dôležitú informáciu upozornil na sociálnej sieti Twitter krátkym komentárom aj politický komentátor CNN Steve Cortes, ktorý je v USA pomerne známou osobnosťou. Výsledok? Komentár bol zablokovaný, pre údajné porušenie pravidiel a zavádzajúce informácie o Covid-19.

Dôvodom je politická korektnosť

Reakcia Petra Weisa na takýto krok nenechala na seba dlho čakať a je ťažké sa s ňou nestotožniť: „Takže blokujú sa už po novom aj peer-review vedecké štúdie. Dôvodom bude pravdepodobne “politická korektnosť alebo podobná bludná konštrukcia dnešnej doby, ktorá má za úlohu zrejme nahradiť štandardný systém logického uvažovania a zdravej diskusie,“ napísal.

„Aktuálne, avšak isté je, že iba dočasne to funguje v štýle vyhľadať, označiť, zosmiešniť. A ak to nejde bezpečne, tak postačí označiť a zakázať šíriť,“ upozorňuje dnes už známy právnik.
Hľadá sa antihoaxer

„Neviem, či ste si to všimli aj Vy, ale po všetkých tých útokoch na slobody je na rade sloboda prejavu a sloboda názoru. Prezidentský palác už má vypísaný konkurz na pozíciu antihoaxera (pred 1989-tym rokom by táka funkcia mala obsahovo veľa spoločného so slovom cenzúra),“ dodal na záver advokát Weis.

Harabinov manuál pre riaditeľov škôl, rodičov a žiakov. Ako hájiť svoje práva pri nástupe do školy?
Bývalý minister spravodlivosti upozorňuje, že podmienky ministerstva pre návrat do škôl sú protiprávne. Stále nemá ani učiteľ, ani žiak, žiadnu právnu povinnosť nosiť rúško. Nie je povinný preukazovať sa výsledkom testu. Všetky povinnosti by museli... Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Petra Demková