SaS sa pridáva k hystérii. Po vyhostení Rusov z ČR chce zvolať Bezpečnostnú radu SR
18 | 04 | 2021 I Aneta Leitmanová
SaS sa pridáva k protiruskej hystérii. Po vyhostení 18 ruských diplomatov z Česka požaduje zvolanie Bezpečnostnej rady SR, informuje TASR.

Rozhodnutie českej vlády vyhostiť 18 ruských diplomatov, ktoré má súvisieť s výbuchom muničných skladov vo Vrběticiach, je podľa SaS vraj správnou reakciou na činnosť ruských tajných služieb. "Tieto správy sú aj pre nás šokujúce. Podľa strany SaS by mala byť zvolaná Bezpečnostná rada SR," uviedol hovorca Ondrej Šprlák.

Odpoveď Moskvy Prahe na vyhostenie diplomatov: Dobre viete, čo bude nasledovať!
Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová v komentári k rozhodnutiu Prahy vyhostiť 18 ruských diplomatov uviedla, že Česká republika si je dobre vedomá toho, čo bude nasledovať. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík


Český premiér Andrej Babiš a minister vnútra a zahraničných vecí a vicepremiér Jan Hamáček v sobotu 17. 4. oznámili, že Česká republika vyhostí 18 pracovníkov ruskej ambasády v Prahe. Údajne boli identifikovaní ako dôstojníci tajných služieb. Na opustenie ČR dostali 48 hodín. Vyhostenie má súvisieť s výbuchom muničných skladov vo Vrběticiach v roku 2014. České úrady však neposkytli žiadne dôkazy o účasti Rusov na spomínanom incidente.

Česká polícia po vystúpení Hamáčka a Babiša oznámila, že v súvislosti s výbuchom vo Vrběticiach hľadá dvoch Rusov. Podľa zverejnených fotografií ide o tých istých mužov, ktorých Británia obvinila z pokusu o vraždu Sergeja Skripaľa a jeho dcéry nervovoparalytickou látkou novičok. Práve táto neuveriteľná zhoda naznačuje, že zo strany Česka ide o spravodajskú hru, zameranú na zakrytie približovania sa armád členských štátov NATO k hraniciam Ruska.

Už aj vojnové lode Veľkej Británie smerujú do Čierneho mora
Britské vojnové lode smerujú do Čierneho mora. Británia pripravuje na vyslanie do oblasti v prípade potreby aj lietadlovú loď HMS Queen Elizabeth so stíhačkami F-35 na palube. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Ivan Brožík