Medzi sluhov propagandy USA sa zaradila aj SIS: Pripomína zásluhy na vyhosťovaní Rusov
18 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Medzi sluhov propagandy USA sa zaradila SIS. Hlási sa k vyhosťovaniu Rusov. Ústami hovorkyne Zuzany Morávkovej pripomenula svoje zásluhy na vyhostení ruských diplomatov zo Slovenska, informuje TASR.

SIS prijala v súvislosti s informáciami o nepriateľských činnostiach ruských služieb v Českej republike nevyhnutné opatrenia. Získané poznatky priebežne odstupuje zákonným príjemcom. Úzko spolupracuje s partnerskými službami iných štátov. Zároveň sa SIS stotožňuje so stanoviskom slovenského rezortu diplomacie. TASR o tom informovala hovorkyňa SIS Zuzana Morávková.

Hovorkyňa však nespresnila, kedy prijala SIS spomínané opatrenia. K výbuchu muničného skladu na Morave došlo v roku 2014. Z tohto pohľadu jej vyjadrenie nedáva žiaden zmysel.

SIS pripomína, že v súvislosti s aktivitami cudzích spravodajských služieb už v minulosti zvýšila kontraspravodajskú ochranu záujmov SR. "To napríklad viedlo k vyhosteniu troch ruských diplomatov v minulom roku. Činnosť cudzích spravodajských služieb Slovenská informačná služba neustále monitoruje aj v súčasnosti," uviedla hovorkyňa

Stále rovnaký scenár. Spontánne kytice by už boli a za nimi príde ocenenie Biela Vrana?
„Pracujúci občania a pracovné kolektívy z celého Slovenska, prichádzajú spontánne do Bratislavy, aby tu priniesli kytice kvetov vedúcej ústavu na kontrolu liečiv Zuzane Baťovej. K tejto spontánnej akci pracujúcich sa pridáva aj prezidentka Čaputová... Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Gabriel Matta