Ex-vicepremiér Šimko: Je ťažké vychovávať deti k slušnosti pri správaní našich politikov
18 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

"I politický zápas sa dá viesť kultivovane. Národ, ktorého vodcovia to nedokážu alebo nechcú, začne preberať ich spôsoby." Varuje bývalý minister vnútra a vicepremiér vlády Ivan Šimko.


"Aj v demokracii. A zvlčilý národ tak postupne stratí spojenie s kultúrou, z ktorej vzišiel." Nastoľuje vážnu a aktuálnu etickú tému v statuse na sociálnej sieti Ivan Šimko.

Reprofoto FB (@Ivan Šimko)

Strácame identitu

"Národ, ktorý zabudne na to, z čoho sa po generácie utváral, stratí napokon svoju identitu. " Pripomína Ivan Šimko.
Učili nás, aby sme hovorili pravdu

"Naše mamy a otcovia nás kedysi viedli k tomu, aby sme hovorili pravdu. Aby sme si dokázali uznať, keď urobíme chybu. Aby sme mali v úcte starších, ženy a vzdelanosť. Aby sme dokázali počúvať, keď rozprávajú iní. A aby sme sa vyjadrovali slušne. Odovzdávali nám tak základné predpoklady našej kultúrnej identity.

Je ťažko takto vychovávať deti, ak vidia, ako sa ľudia vo verejnom diskurze správajú celkom inak. Majme to na pamäti, keď píšeme, hovoríme, volíme, či spravujeme našu vlasť! Jej budúcnosť veľmi závisí od toho, ako to robíme." Apeluje bývalý podpredseda vlády Ivan Šimko.

(Medzititulky red. HD.)

Zverejňovať dôverné informácie a vytvárať tak tlak - to robili eštébáci, pripomína bývalý podpredseda vlády Šimko
Jeden z podpredsedov našich porevolučných vlád otvoril diskusiu či a do akej miery zverejňovať nahrávky z rokovania vlády, alebo len nahrávky jej uznesení. V každom prípade odmieta vytváranie nátlaku voči oponentovi na základe zverejňovania... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík