Čaputová, Heger, Korčok aj OĽANO sa ponáhľali zatlieskať Čechom za vyhostenie Rusov
18 | 04 | 2021 I Ivan Čeredejev
Prezidentka Zuzana Čaputová, premiér Eduard Heger, minister zahraničných vecí Ivan Korčok a aj OĽANO. Všetci sa ponáhľali zatlieskať Čechom za vyhostenie 18 Rusov, informuje TASR.

"Slovensko podrobne sleduje údajné podvratné činnosti vedené zahraničnými aktérmi, ktoré vyústili do straty životov a obrovských škôd vo Vrběticiach," povedala podľa TASR Čaputová.

Heger vyhlásil, že český premiér Andrej Babiš má jeho "plnú podporu" za rozhodnutie vyhostiť 18 ruských diplomatov. "Na návšteve Prahy som dal jasne najavo, že ČR je naším najbližším spojencom v EÚ a NATO. Slovensko bude vždy stáť po boku ČR. Kedykoľvek to bude potrebné," doplnil Heger.

Podľa ministra Korčoka Slovensko podporuje kroky Česka, ako aj všetky opatrenia na zaručenie bezpečnosti českých občanov. Napísal to na Facebook po telefonáte s českým rezortným partnerom Janom Hamáčkom.

OĽANO plne podporuje ČR v jej úsilí o dôsledné vyšetrenie okolností, ako aj v diplomatických krokoch, ktoré voči Ruskej federácii podnikla. Ak sa preukáže podozrenie zo spáchania atentátu v ČR, do ktorého mala byť zapojená cudzia mocnosť, ide podľa hnutia o bezprecedentný zásah do bezpečnosti a suverenity členskej krajiny EÚ.

Blaha: Vojská NATO sa rútia k Rusku a zrazu sa rieši výbuch spred siedmich rokov v ČR
Česko dnes žije vyhostením 18 ruských diplomatov. Spája ich s výbuchom v muničných skladoch na Morave. Brániť Rusov sa v statuse na sociálnej sieti rozhodol aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik ml