Saková: So závermi vyšetrovacej komisie o samovražde Milana Lučanského nesúhlasím
17 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Exministerka vnútra Denisa Saková nesúhlasí so závermi komisie na objasnenie príčin smrti Milana Lučanského. Dala to na vedomie aj v statuse na sociálnej sieti.


Žitný: Komisia mohla skúmať podmienky väzby, ale nie, či Lučanský spáchal samovraždu
V piatok oboznámila ministerka Kolíková aj s niektorými členmi komisie verejnosť s výsledkami vyšetrovania. Bezpečnostný analytik a osobný priateľ generála Lučanského Milan Žitný sa pre Parlamentné listy vyjadril k pôsobeniu komisie aj výsledkom... Čítať ďalej
17 | 04 | 2021 | Petra Demková
na objasnenie príčin smrti generála Milana Lučanského v správe skonštatovala, že policajný exprezident zomrel po tom, ako spáchal samovraždu. S týmto záverom sa nestotožnili Marian Kotleba aj Lučanského priama nadriadená, exministerka vnútra Denisa Saková. Potvrdila to aj v statuse na sociálnej sieti.
Komisia nemala postavenie orgánov činných v trestnom konaní

Za závery komisie hlasovalo 14 zo 17 jej členov. Exministerka vnútra Denisa Saková však so závermi nesúhlasila a hlasovali proti. „Hlasovala som proti prijatiu správy komisie, ktorá riešila konanie príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže v prípade väzby a úmrtia vo väzbe generála Lučanského. Komisia nemala postavenie orgánov činných v trestnom konaní a nedisponovala viacerými dôležitými dokumentami a správami z lekárskeho prostredia,“ vysvetľovala svoj krok Saková.

Podľa nej komisia nedisponovala informáciami súvisiacimi s úkonmi orgánov činných v trestnom konaní, ktoré sa v dvoch trestných konaniach vedú na pokyn generálneho prokurátora.



„Celá záležitosť tak pre mňa naďalej zostáva otvorená a počkám na výsledky riadneho vyšetrovania. Dozorujúcemu prokurátorovi budem adresovať všetky moje pripomienky,” uviedla na záver statusu Denisa Saková.

Kolíkovej komisia si odhlasovala samovraždu gen. Lučanského. Saková a Kotleba boli proti
16 | 04 | 2021 | Aneta Leitmanová