Rozdúchala Cigániková podporou Baťovej plamienok nevraživosti a sporov v koalícii?
17 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič „zamiešal“ na ďalší konflikt v koalícii. Podľa časti národa neprimeranou kritikou Zuzany Baťovej. Riaditeľky ŠÚKL sa zastala nielen SaS, ale vo videu na sociálnej sieti aj poslankyňa Jana Bittó Cigániková.


Predsedníčka zdravotníckeho výboru parlamentu Jana Bittó Cigániková si dala dokonca vyrobiť tričko. Francúzskym nápisom "Ja som Baťová"  vyjadruje podporu šéfke ŠÚKL. Aby jej vyjadrila sympatie aj osobne, navštívila ju na pracovisku. Či toto gesto vyvolá nový rozpor v koalícii, to ukážu najbližšie dni. Podľa Richarda Sulíka „extrémne pomstychtivý“ Igor Matovič tento krok poslankyne zrejme čoskoro vyhodnotí.
Čo výrobcovia liečiv bežne dodávajú a akú dokumentáciu sme mali od Ruska dostať

„Vedeli ste, že aj vakcíny môžu mať rodný list?“ pýta sa verejnosti Bittó Cigániková. Zároveň priznáva, že bola Baťovej odniesť kvety ako poďakovanie a vyjadrenie podpory pri vedení nezávislého ŠÚKL. Pri tejto príležitosti sa obe ženy porozprávali o tom, čo výrobcovia liečiv bežne dodávajú a akú dokumentáciu sme vlastne k Sputniku nedostali.

„Verím, že sa budeme baviť už len vecne, aby sme mohli bezpečné očkovanie Sputnikom rozbehnúť čo najskôr,“ končí status poslankyňa za SaS, ktorá vo videu uvádza, že na počesť návštevy u Baťovej si nechala vyrobiť aj špeciálne tričko.



 

„Veľmi ma mrzí, že musí čeliť takýmto tlakom,“ hovorí Bittó Cigániková, ktorá požiadala, aby jej riaditeľka ŠÚKL-u vysvetlila, čo vlastne od ruskej strany žiadali a čo dostali. „To, čo žiadame pri registrácii je takzvaný registračný dozier, ktoré sú pre mňa akési moduly, ktoré musia byť naplnené červenou farbou, čo znamená, že máme dodané všetky dokumenty,“ vysvetľuje Baťová a ukazuje, v ktorých segmentoch majú červené body a čo to znamená. Riaditeľka ŠÚKL okrem iného hovorila, že od Ruska chceli aj to, aby im potvrdili, že vakcína, o ktorej písali v časopise Lancet je totožná s tou, ktorú dodali nám.


Od Ruska chceli potvrdenie, že vakcína spĺňa údaje pre registračné konanie

„To neznamená, že vakcína, ktorá bola dovezená k nám je zlá, neúčinná alebo nebezpečná, ale chceli sme potvrdenie o tom, že to, čo k nám bude chodiť a s čím budú naši ľudia očkovaní spĺňa všetky údaje v rámci registračného konania,“ hovorí vo videu Baťová. „Chcem sa nielen vám, ale aj vaším zamestnancom poďakovať za odvedenú prácu a mrzí ma, že musíte čeliť takémuto tlaku. Vydržte v tej odbornej rovine, v ktorej sa držíte, pretože vás potrebuje nielen Slovensko, ale aj Európa,“ zakončila video poslankyňa za SaS Jana Bittó Cigániková.

Škandál: Vakcína Sputnik vraj stojí až 17 eur! Už nevoľte Matoviča, vyzýva Bittó Cigániková
Tak už je jasné, prečo toľké tajnosti s ruskou neregistrovanou vakcínou Sputnik. O šokujúcu informáciu sa postarala Jana Bittó Cigániková. Nielenže vyzradila jeho údajnú cenu, ale dokonca vyzýva ľudí, aby už Igora Matoviča... Čítať ďalej
12 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik