Matovič ako premiér nevycestoval nikde, tak aké má osobné vzťahy v Rusku? Smeje sa Pellegrini (VIDEO)
17 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Ruská vakcína Sputnik, zahraničné cesty Igora Matoviča do Ruska aj Maďarska a jeho vyjadrenia na tlačovej konferencii sa riešia prakticky všade. Vyjadroval sa nim aj predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini v Slovenskom rozhlase.


 Podľa Pellegriniho Matovič doslova ponížil Slovensko. Nielen aktivitami okolo ruskej vakcíny Sputnik, ale aj správaním v Maďarsku a následnými vyjadreniami doma.



Nemôže byť, že sa Matovič vráti zo služobnej cesty a ponadáva na všetkých naokolo

„Ako bývalý predseda vlády sa nemôžem zmieriť s tým, že nám tu vysokopostavený člen vlády a bývalý premiér okydáva Slovenskú republiku, útočí na domáce autority a bráni záujmy cudzej krajiny. A to je jedno ktorej,“ hovorí šéf Hlasu-SD.

Pellegriniy vyhlásil, že je nemožné, aby sa Matovič vrátil zo služobnej cesty a ponadáva na Slovenskú akadémiu vied, na Štátny ústav na kontrolu liečiv a vyplakáva, že asi nejaký pán v ruskej firme je nešťastný, lebo sa mu niečo nepozdáva. „No logicky, keď ste oklamali národ a za 30 dní ste neboli schopní zaplatiť za Sputnik. Tak čo iné vám má ruská strana povedať,“ konštatuje Pellegrini.



„Takže len si skúsme spomenúť na tú formu. A on naozaj nebráni záujmy krajiny. Ponížil nás v priamom prenose a ja sa ani nečudujem, že tu prišli maďarské kamióny, pretože v pozadí je už dávno rozhodnuté. Ak sme 30 dní za vakcínu nezaplatili, potom na poslednú chvíľu sme poslali peniaze, Rusi nám ich vrátili, my nemáme právo mať tento tovar dnes nezaplatený na skladoch,“ myslí si šéf Hlasu-SD. Pri pripomenutí „osobných“ väzieb Igora Matoviča jeho predchodca na poste premiéra skonštatoval: „No ja sa musím zasmiať. Igor Matovič má aké väzby v Ruskej federácii? Prepáčte, veď on ako premiér nevycestoval nikde!“

Pellegrini: Chceme len vedieť, kto a kedy za Slovensko zmluvu na Sputnik podpísal
Igor Matovič a vakcína Sputnik sú dve v súčasnosti najdiskutovanejšie témy, ktoré rezonujú na Slovensku. Nie je sa preto čomu čudovať, že si ich doslova vychutnávajú najmä opoziční politici. A expremiér Peter Pellegrini je jedným z... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik