Ľudské hyeny stále okrádajú tých najzraniteľnejších. Starenku obrali o celoživotné úspory
17 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Niektorí ľudia sa nezastavia pre ničím. Ani pred tým, ako obrať starého človeka o všetky jeho peniaze. Polícia zverejnila na sociálnej sieti prípad, ktorý v tomto ťažkom období vháňa do očí slzy.


Hyeny v ľudskej koži sa opäť ukázali v plnej paráde. V podstate staronovým trikom vylákali od 77-ročnej ženy zo Šale poriadny balík peňazí. Z údajného ťažkého zranenia svojho syna vystrašená babička dala podvodníkom všetky celoživotné úspory. Vo chvíli tak prišla o 7 500 eur.
Príbeh o zbitom synovi na starenku aj tentokrát zabral

Podvodníci na starenku nasadili podľa polície plač a osvedčený a premyslený trik o zbitom synovi. „Neznáma žena zavolala 77-ročnej seniorke a farbisto jej opísala, že jej syna niekto zbil, že mu vybili zuby a že ak chce, aby prišiel domov. má poslať peniaze,“ opisuje polícia v statuse, ako sa celý príbeh začal.

„Dôchodkyňa v strachu o svojho syna s tým automaticky súhlasila. Dohodla sa s neznámou ženou, že pre peniaze príde taxikár k nej domov asi o pol hodinu. Ženský hlas v telefóne naliehavo prosil, nech je dôchodkyňa na taxikára pripravená. Dokonca seniorke dala k telefónu jej ´zbitého syna´, ktorý s plačom potvrdil, že bol naozaj zbitý, že nič nevidí, má vybité zuby a že či má doma 7 500 eur,“ pridáva polícia aj podrobnosti nechutného klamstva.



Dôchodkyňa podvodníčke povedala, že doma takú hotovosť má a že ju odovzdá taxikárovi tak, ako sa dohodli. „V domnienke, že ide o jej syna, vložila peniaze do igelitovej tašky a spolu s oblečením ich odovzdala neznámej osobe v aute taxislužby,“ uviedla v statuse polícia.

Babička po tom, ako z nej opadol prvotný šok, zavolala svojmu skutočnému synovi, či je doma a či je v poriadku. Keď sa dozvedela, že mu nič nie je a ani nebolo. prišiel druhý šok. Uvedomila si, že prišla o všetky našetrené peniažky. Polícia v Šali začala v tejto veci trestné stíhanie pre prečin podvodu. Polícia neustálym apelom na dôchodcov vyzýva, aby si dávali pozor na ľudí a radšej nikomu neverili a aby nikomu neposielali peniaze bez toho, aby si vec preverili.

Podvodníci pripravili 87-ročného muža o 15.000 eur, hrozí im 10-ročné väzenie
Trenčiansky policajný vyšetrovateľ obvinil 51-ročného muža z Komárna zo zločinu podvodu. Od 87-ročného muža z Trenčína spolu s ďalším neznámym páchateľom vylákali podvodom 15.000 eur. Čítať ďalej
20 | 07 | 2020 | TASR