Kedy skončí núdzový stav? Člen pandemickej komisie to vidí skepticky
17 | 04 | 2021 I Tibbor Sipos
Situácia v súvislosti s pandémiou na Slovensku sa pomaly zlepšuje. Preto sa mnohí pýtajú, kedy sa definitívne skončí núdzový stav. Vzhľadom na dopad pandémie na ekonomiku či psychické zdravie ľudí by si mnohí želali, aby to bolo čo najskôr. Infektológ Pavol Jurčaška to však nevidí veľmi ružovo.

Ako píše Nový Čas, otázkou posledných dní je, či má núdzový stav nejaký zmysel a či by mal pretrvávať až do konca apríla. O tom rozhodne aj infektológ a člen pandemickej komisie Pavol Jurčaška. Slovákov však veľmi nepotešil. „Ešte máme krátko po Veľkej noci, treba vidieť, ako sa vyvíja situácia a následne jednať podľa toho,“ uviedol podľa Nového Času.

Pandemická komisia však nie je jediná, kto rozhoduje o zrušení či predĺžení núdzového stavu. Rovnako ho musí schváliť i parlament. Ministerstvo zdravotníctva SR však ešte nerozhodlo. „Uvedené je ešte predmetom rokovaní. Budeme vás následne informovať,” uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová pre vZdravotníctve.sk.

Úrad verejného zdravotníctva informuje prinajmenšom nezrozumiteľne
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) sa vraj pomýlil. Karanténa v trvaní 14 dní sa pre ľudí prichádzajúcich zo zahraničia neruší. Aj keď podľa úradu nemusí byť povinná. Čítať ďalej
16 | 04 | 2021 | Ivan Brožík