Blaha: Igor Matovič je ako hnilé jablko našej politiky. Všetkým smrdí a nikto ho nechce
17 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič sa pomaly opäť stáva stredobodom pozornosti aj Richarda Sulíka. Ten o ňom chce dokonca hovoriť s premiérom. Ľuboš Blaha v tom má však jasno - čo si koalícia a prezidentka stvorili, to majú.


Pre Blahu je Matovič ako červené súkno pre býka. Šťastie má aj v tom, že mu úspešne nahráva na smeč Sulík, ktorého teraz minister financií nahneval kauzou Sputnik verzus Baťová.

Podpredseda Smeru-SD pozíciu Matoviča v statuse na sociálnej sieti vystihol takmer dokonale: „Igor Matovič mi už pripadá ako také hnilé jablko slovenskej politiky. Všetkým smrdí, nikto ho nechce, ale celá vláda okolo neho lieta ako vínne mušky a nevedia s ním nič urobiť.“
Matovič Sputnik nakúpil, nezaplatil a miesto očkovania ľudí ho dal morčatám

Blaha priznal, že v Slovenskom rozhlase počul Sulíka, ktorý sa vraj za Matoviča hanbil ako pes a situáciu nechá „riešiť“ premiérovi, keďže minister, a navyše šéf jeho strany, je jeho problém. „Oni si toho Matoviča presúvajú, ako keby sa už pri ňom nevedeli ani nadýchnuť. Každý cíti, že mu to nahnedlé ovocie v ruke zapácha, ale nikto to nevie zahodiť do koša,“ konštatuje posmešne podpredseda Smeru-SD.

Dodáva, že toto je už zhruba rok hlavnou témou slovenskej politiky. „Otvorte si oči, vážení. Matovič nespadol z nebies. Nebyť SaS, nikdy by nestál na čele vlády. Nebyť prezidentky Čaputovej, nebol by minister financií. Môžete za neho všetci. A vyhovárať sa na Eduarda Hegera, že ho ´vyrieši´ - nedajte sa vysmiať. Veď Heger je len Matovičova sekretárka. Jediné, čo Matovičovi povie medzi štyrmi očami, je - áno, pane,“ pokračuje Blaha v humornej tónine.

„Matovič je, samozrejme, zodpovedný aj za spackaný nákup Sputniku. Normálny človek by Sputnik nakúpil, zaplatil a dal ním očkovať Slovákov. Matovič ho nakúpil, nezaplatil a dal ho morčatám,“ už sa doslova smeje Blaha na Matovičovi.

A vzápätí prelaďuje na tóninu Baťová. „Dnes aj Sulík v priamom prenose potvrdil, že Baťovej výrok o Sputniku bol čisto politický. A to si predsa úradníčka nemôže dovoliť. A keď takáto nehoráznosť zaznie, tak je povinnosťou politických elít ospravedlniť sa Rusku za rusofóbnu úradníčku, uviesť veci na pravú mieru a vyhlásiť do sveta toto: Vážení partneri vo svete, u nás fakt veda nefunguje tak, že si cuciame veci z prstu, to len uletela jedna lekárnička, áno, urobila hanbu slovenskej vede - sorry za to,“ píše na margo riaditeľky ŠÚKL.

Blaha šokuje: Hovorí sa, že Rusko požaduje Sputnik naspäť, lebo Matovič zaň nezaplatil!
Klamstvo Igora Matoviča o vakcíne Sputnik, ktoré objavila prezidentka celkom pobavilo podpredsedu Smeru-SD Ľuboša Blahu. Ten sa smeje z hlavy štátu z toho, že však ona ho do funkcie vymenovala hoci vedela, aký je daňový podvodník. Čítať ďalej
15 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik

So Sputnikom je to celé iba politická hra, v ktorej ide o kopnutie si do Ruska

Podľa Blahu nemohla Zuzana Baťová vedieť, aký Sputnik majú v 40 krajinách, pretože skúmala maximálne tak tri. „Čiže s vedou ani empirickým skúmaním jej bludy nemali nič spoločné. Prepáčte, bolo to zlyhanie, Sputnik je, samozrejme, v poriadku. Toto malo zaznieť od prezidentky Čaputovej. Namiesto toho Baťovej doniesla kyticu. Pre Rusov to mohla byť posledná kvapka - a celkom pochopiteľne. Urážajú ich, nezaplatia, vedú voči nim ideologickú vojnu - len preto, že chceli pomôcť. Takúto máme prezidentku. Takéhoto máme lídra koalície,“ píše v statuse Ľuboš Blaha, ktorý sa typicky svojsky baví aj na kvetinových daroch pre Zuzanu Baťovú.



„Rozmýšľam, či sa niekde už netlačia odznačiky All for Baťová. Jasné, že toto je celé len politická hra. Tu nejde o Baťovú. A vlastne ani o Matoviča. Tu ide o to, kopnúť si do Ruska a do Sputniku,“ konštatuje jasne prorusky orientovaný Blaha a na samý záver dodáva: „Matovič je hnilé jablko slovenskej politiky. Lenže problém je, že takýchto hnilých jabĺk tu máme viac - a úplne najviac hniloby cítiť z liberálnej kaviarne. A z istého paláca, ktorý sa čoraz viac premieňa na baštu liberalizmu a rusofóbie.“

Baťovú a jej ŠÚKL určite zastávať nebudem. Kvôli nim prišil môj otec o nohu, priznáva Blaha
Igor Matovič opäť pourážal našich vedcov, ale aj Zuzanu Baťovú a jej ŠÚKL. A práve na túto inštitúciu a jej riaditeľku má Ľuboš Blaha ťažké srdce. Oni údajne môžu za to, že jeho otec prišiel o nohu, preto im to dal vo svojom statuse aj poriadne... Čítať ďalej
13 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik